Title of a News Article

UEFA bir lig daha kurdu...

UEFA bir lig daha kurdu...
banner206

2021-2022 sezonunda başlayacak olan UEFA Konferans Ligi'ne Türkiye'den kaç takımın katılacağı belli oldu. Ligin 3. ve 4'üncüsü artık Avrupa Ligi'nde değil, Konferans Ligi'nde mücadele edecek.

UEFA geçtiğimiz sene Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin ardından üçüncü bir organizasyonun düzenlenmesine karar vermiş ve bu turnuvanın adını UEFA Konferans Ligi olarak belirlemişti.

İlk olarak 2021-22 sezonunda düzenlenecek olan turnuva, daha fazla takımın Avrupa sahnesinde boy göstermesini amaçlıyor.

AVRUPA LİGİ'NDEKİ TAKIM SAYISI DÜŞECEK

Konferans Ligi'nin başlamasıyla birlikte UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşaması 48 takım yerine 32 takımla oynanacak. UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Ligi'nin grup aşamasına UEFA Ülke Sıralaması’ndaki 4 ülkenin kupa galipleri ve ligi beşinci bitiren takımları direkt katılacak.

5. sıradaki ülke kupa galibi ve dördüncüsünü, 6. olan ülke ise kupa galibini gönderecek. Bu sıralamanın dışındaki tüm ülkelerin takımları yeni formata göre, Avrupa’nın iki numaralı kupasına ancak eleme turlarından iştirak edebilecek.

Galatasaray, Beşiktaş, Alanyaspor, Başakşehir’in elendikleri sezonda yoluna sadece Sivasspor ile devam eden ve lig şampiyonunu Şampiyonlar Ligi’ne direkt gönderememe tehdidi ile karşı karşıya kalan Türkiye, Avrupa Ligi’ne gruplardan katılma hakkını ise şimdiden kaybetti.

3. ve 4. SIRADAKİ TAKIMLAR KATILACAK UEFA tarafından yapılan duyuruda yeni turnuvanın formatı ve maç takvimi açığa kavuştu. Konferans Ligi’ne Türkiye’den iki takım katılacak, Süper Lig’i dördüncü sırada tamamlayan ekip ikinci ön eleme turundan, üçüncü sırada bitiren takım ise üçüncü ön elemeden yola koyulacak.

TÜRKİYE KUPASI'NI KAZANAN AVRUPA LİGİ'NE GİDECEK UEFA tarafından kurulan ve önümüzdeki sezon start alacak Konferans Ligi, bu açıdan Türkiye için iyi bir sonuç doğurmadı. Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan takım, gelecek sezonki UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanacak ancak direkt gruplara kalmayacak.

Çünkü açıklanan yeni formattaki ilk 6 ülkenin temsilcileri dışındaki ülkelerden gelecek tüm takımlar Avrupa Ligi’ne ancak eleme turlarından iştirak edebilecek. Konferans Ligi’ne iki takımını gönderecek olan Türkiye önümüzdeki sezondan itibaren Avrupa Ligi’ne ise sadece bir takım gönderecek.

Türkiye’nin tek temsilcisi de gruplara kalmak için extra çaba sarfedecek. Türkiye Kupası’nı kazanan ekip, Avrupa Ligi’ne play-off turundan başlayacak. Kaynak ensonhaber.com

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2020, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195