Title of a News Article

Urfa'da bu tür tesislere ihtiyaç var...

.

Urfa'da bu tür tesislere ihtiyaç var...
banner206

 Karaköprü Belediyesi tarafından Doğukent Mahallesine 9 bin m2 alan üzerine yaptırılan spor kompleksinin açılışı yapıldı. Başkan Çiftçi, spor kompleksinin açılışında gençlerle birlikte sahaya çıkarak futbol oynadı.


Karaköprü Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve sporda da ‘Marka İlçe’ haline getirecek olan tesislerden biri olan Doğukent Spor Kompleksi, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi tarafından hizmete açıldı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN KARAKÖPRÜ’YE BİR SPOR KOMPLEKSİ DAHA

9 bin m2 alan üzerine yaptırılan ve bünyesinde standartlara uygun halı saha, basketbol sahası, kapalı spor salonu, tenis kortu ile açık hava spor alanlarının bulunduğu Doğukent Spor Kompleksi’nin açılışına; Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’nin yanı sıra, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları, Karaköprü Belediye Meclis üyeleri, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, Şanlıurfa Esnaf ve Sanaatkarolar odası Başkan Vekili Mehmet Emin Kıratlı, Okul yöneticileri ve çok sayıda öğrenciler ile sporcular katıldı.

Doğukent spor kompleksinin açılışında konuşan Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, Karaköprü’ye böyle bir spor kompleksi kazandırdığı için Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’ye teşekkür etti.

BAŞKAN ÇİFTÇİ; "GENÇLİĞE VE SPORA ÖNEM VERİYORUZ"

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Karaköprü’nün daha sağlıklı bir ilçe olması hedefi doğrultusunda yeni nesillerin spora yönlendirilmesi amacıyla bu dönem spor yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirtti.

 Gençliğe önem verdiklerini, gençliği geleceğe taşımak istediklerini ifade eden Başkan Çiftçi  “Karaköprü, tesisleri, gençlik merkezleri, Kültür Merkezleri ve Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz protokoller neticesinde okullarımızla iç içe yaşayan bir belediyeyiz. Aslında gençliğe çok önem veriyoruz. Gençliği geleceğe taşımak istiyoruz. Gençliğimizi güzel bir şekilde yetiştirip geleceğimizden umutlanmak istiyoruz. Bu nedenle benim gençliğe birkaç tavsiyem var. Şimdi bir eğitim ve öğretim döneminin sonuna geliyoruz. Bir spor kompleksinin açılış törenindeyiz. Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Yıl sonunu kapatıyorsunuz. Seneye yeni bir eğitim öğretim yılına başlayacaksınız. Hükümetimiz, anlayışımız gerçekten eğitime çok önem veriyor” dedi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ; "ÇALIŞMAMIZ, OKUMAMIZ VE ARAŞTIRMAMIZ GEREKİYOR"

Başkan Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: “Şanlıurfa özel eğitim kuruluşları ve kamunun yapmış olduğu yatırımlarla son 3 yılda belki Cumhuriyet tarihinde yapılmayan okullar yapıldı. Hepsi de helal olsun. Bu gençler hepsini hak ediyor. Ama şuna çok önem vermemiz lazım. Bizim araştırmacı olmamız lazım. Bizim okumayı sevmemiz gerekiyor. Bizim kalbimizi açmamız lazım. Çünkü bu toprakların sizin gibi gençlere ihtiyacı var. Kendini yetiştirmiş, kendini geliştirmiş, iyi araştırmadan geçmiş, donanım sahibi bu toplumun ahlakını almış, bu toplumun nimetinden beslenen ve gerçekten dünyayı iyi okuyabilen gençlere ihtiyacımız var. Bunun mücadelesini veriyoruz. Gece gündüz bunun için çalışıyoruz. O zaman sizden bir söz istiyoruz. İyi okuyacaksınız, hani inancımız diyor ya; “İlim Çin’de de olsa gidin arayın bulunuz” diyor. Bize neyi işaret ediyor. İşte siz ilimle, irfanla buluşacaksınız. Bizim çalışkan olmamız gerekiyor. Çünkü ünlü bir düşünür şunu söylüyor; “Gelişmenin yüzde 10 zekaysa yüzde 90’ı çalışmaktır” diyor. Çalışkan bir toplum olmamız lazım. Üzerimize küllerin gelmesini beklemememiz gerekiyor. Toplumu sevmemiz lazım. Ülkeyi sevmemiz lazım. Şanlıurfa’yı, Karaköprü’yü sevmemiz lazım. İnsanı seveceğiz. Kendimizi seveceğiz. Her şeyden önemlisi sizsiniz. Spor kompleksimiz  gençlerimize hayırlı uğurlu olsun emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Konuşmaların ardından kurdele keserek spor kompleksini hizmet açan Başkan Çiftçi, gençlerle birlikte futbol maçı yaptı.

Bu arada ilçede bulunan okullarda 2014-2015 eğitim öğretim yılında başarılı olan öğrencilere Karaköprü Belediyesi tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2015, 07:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195