Title of a News Article

Urfa'da heyecan başlıyor

Urfa'da heyecan başlıyor
banner206

Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası, bugün başlıyor. GAP Arena Kapalı Spor Salonu’nda başlayacak olan şampiyona, 17 Ocak’a kadar sürecek.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından 11-17 Ocak tarihleri arasında Şanlıurfa'da yapılacak olan Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası, bugün start alacak. Yaklaşık 800 sporcunun katılımıyla yapılacak şampiyona etkinlikleri çerçevesinde bugün saat 13.00’te Nevali oteli’nde Kapaklı Pasajı’na kadar kortej yürüyüşü yapılacak. Saat 15.00’te ise GAP Arena Kapalı Spor Salonu’nda seramoni yapılacak. 17 Ocak’ta da finaller yapılacak.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Urfa'nın son dönemdeki olaylarla misafirperverliğini bir kez daha gösterdiğini belirterek, “Türkiye'nin gözbebeği ve dünyayı da ilgilendirdiği mübarek bir şehirdeyiz. Onun için bu bizim bu şampiyonayı burada yapmamızın önemini arttırıyor. Şampiyona yıldızlar, genç bayanlar ve büyükler olmak üzere üç kategoride yapıyoruz. Genelde bunları iki şehre bölüyoruz ama Şanlıurfa'daki organizasyondan çok memnun olduğumuzdan hiç ayırmadan hepsini burada yapalım diye karar verdi. Bu şampiyonada Türkiye'nin 2015 yılında Tayvan'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası seçilecek olan kadrolar burada belli olacak. Azerbaycan'da yapılacak olan olimpiyata katılacak sporcular buradan seçilecek."dedi.

Urfa'daki şampiyonaya 800 civarında sporcu ve 250-300 civarında da antrenörün katılacağını da belirten Gözgeç, Urfa'nın bunları en iyi şekilde misafir edeceklerini umduğunu söyledi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de, tüm sporseverleri boks şampiyonasını izlemeye davet ederek, “Şanlıurfa’da bir hafta boyunca bir şölen olacak. Türkiye'nin her köşesinden 800 sporcu katılacak. Sporcular vasıtasıyla şölen ülkenin her yerinden hissedilecek. Büyük bir organizasyon olacak. Gelen sporcuları en güzel şekilde ağırlayacağız. Şu anda 430 bin Suriyeliye halkın yaptığı misafirperverliği gelen sporculara yansıtacağız. 5 bin kişilik GAP Arena Stadyumu'nun dolması gerekiyor. Bu gösteriyi toplumla buluşturmamız lazım” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195