Title of a News Article

Urfa’da ücretsiz salon ve antrenman hizmeti

Urfa’da ücretsiz salon ve antrenman hizmeti
banner206

Gençlerin eğitimine yönelik çalışmaları ile vatandaşların takdirini toplayan Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir'de Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nu (BESYO) kazanmak isteyen gençlere ücretsiz salon çalışması ve antrenman hizmeti veriyor.

BESYO’ya girmek için zorlu sınav ve mülakatlardan geçen gençleri hayaline kavuşturmak için her fırsatta onlara yardımcı olan Büyükşehir Belediyesi, sunduğu imkanlarla gençlere destek veriyor. 3 yıldan bu yana Viranşehir'de 200 öğrenciden 139'unu BESYO okullarına gönderen Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ise 200 öğrenciye çeşitli spor dallarında uzman hocalar eşliğinde ücretsiz eğitim vermeye devam ediyor. Haftanın her günü Viranşehir Kapalı Spor Salonunda 09.00 ila 16.00 saatleri arasında eğitim alan gençler buradaki çalışmanın ardından stadyumda geçerek eğitimlerini tamamlıyor. Öğrencilerin eğitimiyle ilgilenen Uzman Öğretici İbrahim Halil Özyıldız, "3 yıldır BESYO Hazırlık kurslarını çalıştırıyorum. Bu süreçte gayet güzel başarılar elde ettik. Gençlerimiz dışarıda boş zaman geçireceklerine gelip burada daha güzel ve doğru aktivitelere yönlendiriliyor ve ileriye yönelik meslek sahibi ediliyorlar" dedi.

 

"ÖĞRENCİLER'DEN ÇOK RAĞBET VAR"

Takım Hocası Kerim Eneş ise, "Yapmış olduğumuz başarılardan dolayı çok fazla rağbet görüyoruz. Beden Eğitimine hazırlıkta ilk yılda 50 kayıtla başlarken şimdi ise 200'e yakın kaydımız var. ve 3 yılda 139 Türkiye'nin farklı okullarındaki BESYO okullarına gönderdik" diye konuştu.

 

TOKUYUCU, "VİRANŞEHİR'DE BÖYLE BİR ÇALIŞMANIN OLMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Eğitimlere katılan Viranşehir Anadolu Lisesi son öğrenci Cengizhan Tokuyucu da "Viranşehir'de böyle bir çalışmanın olması bizler için çok iyi bir şey. Herkes BESYO'ya kurtuluş gözüyle bakıyor. Tüm arkadaşlarımı buraya davet ediyorum. Bu imkanları bize sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye ve tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Lise son sınıf öğrencisi Pınar Eldemir ise," Evde boş vakit geçirmek yerine buraya gelip spor yapmak daha iyi ve en azdından gelecekteki hayallerimizi gerçekleştirme adına özelikle Beden eğitmenliği isteyenler için çok ideal bir yer. Hocalarımızda gayet iyi, bize yardımcı oluyorlar. Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarından dolayı buradayız" dedi. Öte yandan Şanlıurfa Akabe TOKİ ve Birecik'te de eğitim veren Büyükşehir Belediyesi,  gençleri geleceğe emin adımlarla yetişirken öğrencilerin tüm spor malzemesini ve ihtiyacını da karşılıyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2019, 19:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195