Title of a News Article

Urfalı at yarışı severlere müjde...

Urfalı at yarışı severlere müjde...
banner206
 Türkiye'de sadece 3 ilde gece gerçekleştirilen at yarışlarının gelecek haftadan itibaren Şanlıurfa'da da yapılacağı bildirildi.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki yarışseverlerin özlem duyduğu gece yarışları yaygınlaşmaya başlıyor. At yarışı sektörünün geliştirilmesi için uzun süredir Şanlıurfa Hipodromunda süren alt yapı ve ışıklandırma çalışmaları tamamlandı.

Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Mehmet Kazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışseverlerin 2014-2015 yarışlarına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Son dönemde ülke genelindeki hipodromların iyileştirilmesine yönelik ciddi yatırımların yapıldığını belirten Kazoğlu, bölgedeki atçılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'ya sadece gece yarışlarının yapılabilmesi için 10 milyon TL yatırım yapıldığını vurguladı.

Kazoğlu, sadece İstanbul, Ankara ve Adana'da gece yarışlarının organize edildiğini gelecek haftadan itibaren de kentte bu yarışların heyecanının başlayacağını duyurdu.

Gece yarışları sayesinde kentteki yarış günü sayısının iki katına çıkacağına dikkati çeken Kazoğlu, şunları kaydetti:

"12 ay boyunca hipodromumuzda kesintisiz yarış olacak. Daha önceden 35 olan yarış günü sayısı 70'e çıkıyor. Sadece belediyeye aktarılan para 20 milyon TL civarındadır. Sezonun uzamasıyla kent ekonomisine yarışların katkısının 400 milyon TL'yi bulmasını tahmin ediyoruz. Gece yarışlarının önemli bir yönü de sosyal aktivite olarak vatandaşlarımız hipodromları tercih edebiliyor. İyi bir ışıklandırma sistemi kurduk hipodromumuzdaki yeni atmosferin bölgedeki yarışseverlerin beğenisini kazanacağını düşünüyoruz."

Kazoğlu, yarışların 5 Ocak'ta düzenlenecek geniş katılımlı törenle başlayacağını sözlerine ekledi

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 22:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195