Title of a News Article

Urfalı golcüden iddialı sözler...

.

Urfalı golcüden iddialı sözler...
banner206
 Eto'o ile birlikte Antalyaspor'u sırtlayan Şanlıurfalı oyuncusu Deniz Kadah'tan samimi bir röportaj ve Beşiktaş'a mesaj: “Beşiktaş’ı nasıl yeneriz sadece onu düşünüyoruz. Biz kazandıkça ligin üstünde heyecan artıyor. Biz de kazanarak hedeflerimize bir adım daha yaklaşıp, ligin heyecanını artırmak istiyoruz”

Düşmesine kesin gözüyle bakılırken Rıza Çalımbay yönetiminde sezonun flaş takımlarından biri haline gelen Antalyaspor’u, 9 gollü Samuel Eto’o sırtlıyor gibi görünüyor ama yanında en az onun kadar faydalı bir isim daha var: Deniz Kadah... Çaykur Rizespor’la Türkiye’ye ayak basan, 2.5 sezondan sonra geldiği Akdeniz ekibinde ise öne çıkan isimlerden biri olan 31 yaşındaki oyuncu, kritik Beşiktaş maçı öncesi FANATİK’e konuştu. Şanlıurfa Viranşehirli bir ailenin çocuğu. Almanya’da büyümüş, hayallerinin peşinden gelmiş Türkiye’ye. Bu sezon 7 gol, 2 asistle yıldızlaşan Deniz sizlerle:

 

‘Kazanmalıyız çünkü...’  

“Öncelikle Beşiktaş maçından başlayalım. Pazar günü atmosferi gerçekten çok yüksek bir maça çıkacağız. Kendi seyircimiz önünde, onların desteğiyle mutlaka Beşiktaş’a karşı kazanmak için oynayacağız. Takım olarak kenetlendik ve tüm motivasyonumuz bu maçta. Hepimiz Beşiktaş karşılaşmasını nasıl kazanırız onu düşünüyoruz. Biz kazandıkça ligin üst tarafındaki heyecan artıyor. Biz de kazanıp hedeflerimize bir adım daha yaklaşırken, ligin heyecanını da artırmak istiyoruz.”

 

‘Beni Rıza hoca keşfetti’

“Hannover 96’nın formasını giyiyordum. Türkiye’de kamp dönemi geçirirken Rizespor’un o dönemki hocası Rıza hocayla bir hazırlık maçı yaptık. Beni çok beğendiler. Çünkü, çok iyi bir performans sergilemiştim. Bir hazırlık maçıyla futbol hayatım değişti. Hemen kabul ettim ve geldim. Gurbetçi olarak ilk hedefim kariyerimi Almanya’da devam ettirmekti. Bundesliga’da birçok maçta forma giyme fırsatı buldum. Ama Türkiye’yi hep istiyordum, fırsat gelince geri çevirmedim.”

 

‘Ailem için oynadım’

“Zengin bir ailede doğup, büyümedim. Viranşehir’de doğdum. Babamın işinden dolayı Almanya’ya gittik beraber. Ailemde para yoktu. Yeme, içme, barınma gibi olaylardan müzdariptik. Annem ve babam bana iyi bir yaşam şansı tanımak için çok çalıştılar. Bu yüzden küçüklükten beri aileme nasıl güzel bir şey sunabilirim diye düşündüm. Futbol sektörü bunun için ideal. Bunu başardığım için çok mutluyum.”

 

‘Rize’den daha büyük’

“Ali Şafak Öztürk’ün bana sunduğu proje çok cazip geldi. Bu projede kendi geleceğimi ve Bundesliga’daki kariyerimin üstüne çıkabileceğimi görerek kaçırmak istemedim. Cidden çok güzel kulüp ve çok güzel bir şehir. Çok daha büyük bir kulüp. Taraftarlar fazlasıyla nezih. Açık konuşmak gerekirse Rizespor’dan daha büyük kulüp Antalyaspor.”

 

‘Milli takım için zarar’

“Yabancı sınırına gelince... Ben özellikle çifte vatandaşlığa sahip Türk futbolcu profili olan bir insan olarak söylemek istiyorum ki, bir futbolcunun kendini geliştirmesi adına bir dezavantaj oluşturuyor. Yabancı futbolcuların olduğu bir takımda Türk futbolcu kendi karakterini ortaya koyamıyor. Bu yüzden milli takımda da yer alamıyorlar.”

 

‘Eto’o beni hırslandırıyor’

“Eto’o’yu tanımlamak istersek aç bir oyuncu. Bana antrenmanlarda, maçlarda fazlasıyla yardım ediyor. Maçtan önce yaptığımız konuşmada onun gözündeki hırsı görerek sahaya çıkıyorum. Kupalar kaldırmış bir oyuncu olarak Antalyaspor formasıyla her kulvarda kupalar kazanmak için savaşan bir oyuncu profili çiziyor. Açıkçası bu beni hırslandırıyor.”

 

'Hedefim krallıkta en üstte olmak'

“Bizim sezon sonuna kadar kalan haftalarda hedefimiz bütün maçları kazanmak. Her maça 3 puan için çıkacağız. İyi oyuncularımız var, bunu yapabilecek güçteyiz. Avrupa Ligi’ne katılmak istiyoruz. Umarım ligin sonunda gülen taraf Antalyaspor olacak. Kişisel hedefim ise Eto’o ile birlikte gol krallığında en üstte yer almak.”

 

‘Serdar Aziz kafamı yarmıştı’

“Süper Lig’de unutamadığım olay Rizespor’dayken... Oynadığımız Bursaspor maçında stoper oyuncusu Serdar Aziz’le bir kafa topu mücadelesine giricektim. Ben zıpladığımda ayağı benim kafamın hizasına kadar çıkıp kafamda bir yarık açmıştı. Onun izini taşıyorum hâlâ kafamda. Ayağını 2 metre nasıl kaldırdı hiç bilmiyorum.”

 

‘Başarı Alman disiplininde’

“Türkiye’de futbolu ele aldığımızda örnek olarak Başakşehir’i alabiliriz. Gençlere çok önem veren ve gençlerle oynamayı planlayan bir kulüp. Kendi bünyesinde çok önemli futbolcuları barındıran bir kulüp. Şu anki başarısı tesadüf olamaz. Özellikle Türk futbolunun önem vermesi gereken şey kendi oyuncuları. Ben çok çılgın yöneticiler gördüm. Çok uçuk projelerle gelip başarısız olan. Çünkü donanımlı değiller. Almanya’ya döndüğünüzde her şeye önem veriliyor. Boyunuza, kilonuza her şeye önem veriyorlar. Ancak en çok önem verilen şey disiplin. Disiplin futbolda zaten en büyük şart. Almanya futbolunun bu kadar gelişmesinin asıl sebebi, gençlerine, altyapısına önem veren ve daha sonra onları federasyon ve kulüp tarafından destekleyen bir profile ulaşması. Türkiye bunu başarırsa iyi yerlere gelir. Türkiye şu anda iyi bir yolda.”

 

(Fanatik)

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195