Title of a News Article

Urfalı hakem bu hareketi af etmedi!

.

Urfalı hakem bu hareketi af etmedi!
banner206
 Süper Lig maçında o dönem Kardemir Karabükspor forması giyen LuaLua, Şanlıurfalı yan hakem Muhittin Gürses’e ‘orta parmak’ işareti yaptı. Mahkemeye giden Gürses, 12 bin lira tazminat kazandı.

Süper Lig oyuncusu Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşı Lomana LuaLua’nın, aleyhine faul veren hakem Muhittin Gürses’e orta parmak işareti yapması ‘hakaret’ kabul edildi... Türk Telekom Arena Stadı’nda 19 Ekim 2013’te Galatasaray- Kardemir Karabükspor karşılaşmasında lacivert kırmızı formayı giyen LuaLua, yardımcı hakem Muhittin Gürses’in aleyhine verdiği faul kararını beğenmedi. İtiraz ederken bir de orta parmak işareti yaptı.

 

100 BİN LİRA İSTEDİ

Süper Lig hakemlerinden Gürses de şu an Akhisar Belediye ve Gençlik Spor’da top koşturan futbolcu aleyhine 100 bin TL’lik tazminat davası açtı. Gürses, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davanın dilekçesinde LuaLua’nın yaptığı gayri ahlaki hareketin spor programlarında ve sosyal medyada günlerce tartışıldığını vurguladı. Memleketi Şanlıurfa’da da alay konusu olduğunu savunan hakem, hareketin maç sırasında gözden kaçması sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘ceza mahiyetinde’ kendisine bir daha maç vermediğini ve bu nedenle gelir kaybının olduğunu ileri sürdü.

 

‘TARAFTARA YAPTIM’

LuaLua ise orta parmak işaretini hakeme yapmadığını, tribünden kendisine hakaret yağdırarak tahrik eden taraftarlara yaptığını iddia etti. Hakem Gözlemci Raporu’nda da hareketin ‘fair play’ ruhu dışında, çok çirkin olduğu kaydedilerek “LuaLua’nın ihraç edilmesi gerekirdi” ifadeleri yer aldı. Hareketin üçüncü bir kişiye yapıldığı iddiasına itibar etmenin mümkün olmadığını belirten mahkeme, gerekçeli kararında, ‘orta parmak hareketinin hakaret niteliğinde olduğuna’ hükmetti. Bu gerekçelerle de LuaLua’nın hakem Muhittin Gürses’e 12 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verildi. (Habertürk) 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195