Title of a News Article

Urfalı sporcu Avrupa şampiyonu oldu

Urfalı sporcu Avrupa şampiyonu oldu
banner206
Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından İstanbul'da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda ay-yıldızlı mayoyu giyen Şanlıurfa'lı Murat Fırat, altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Spor kulübü altyapısında yetişen ve bu sezon başında ASKİ Spor Kulübü'ne transfer olan Murat Fırat, hem Şanlıurfa'yı hem de Türkiye'yi gururlandırdı.

Müsabakada 60 kiloda Moldovalı, Bulgar ve Rus rakiplerini mağlup ederek finale yükselen Murat Fırat, Ukraynalı sporcu Parviz Nasibov ile altın madalya için mücadele etti. Oldukça çekişmeli geçen final müsaba-kasında rakibini 6-2 mağlup eden Murat Fırat, altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Böylece ilk defa bir Şanlıurfalı olimpik branşta Avrupa şampiyonu olmuş oldu. Milli sporcu Murat Fırat'ı yetiş-tiren ve bu günlere gelmesinde büyük emeği olan antrenörleri Ahmet Dedeoğlu, İsmail Çadırcı ve Eshat Yanar sporcu ile büyük gurur duyduklarını söyledi.

Amaçlarının vatani değerlerine bağlı olan olimpiyatlarda Şanlıurfa'yı temsil edecek olan sporcular yetiş-tirmek olduğunu vurgulayan antrenörler, var gücü ile çalıştıklarını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise genç ve başarılı Murat Fırat'ı tebrik ederek spor hayatında başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195