Title of a News Article

Urfaspor böyle güzel...

.

Urfaspor böyle güzel...
banner206

Şanlıurfaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Kırklarelispor ve Gaziantepspor’un ardından Osmanlıspor’u da dize getirdi. A Grubunda Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Osmanlıspor’a konuk olan Sarı-Yeşilliler, ilk yarıyı 1-0 yenik kapatmasına rağmen maçı 2-1 kazandı. Bu galibiyetle puanını 9’a yükselterek liderliği sağlama alan Şanlıurfaspor,  gruptan çıkma yolunda büyük avantaj elde etti.

 

UĞUR BUDAK

Son haftalarda gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çeken Şanlıurfaspor, Ziraat Türkiye Kupası A Grubunda harika sonuçlar alıyor. İlk maçta Kırklarelispor’u 4-1, Gaziantepspor’u 3-0 yenen Srı-Yeşilliler, 3. Maçında da deplasmanda bu kez Osmanlıspor ile karşı karşıya geldi. Buz gibi sahada oynanan karşılaşmadan mutlu ayrılan taraf Sarı-Yeşilliler oldu. Kemal Kılıç’ın öğrencileri, Osmanlıspor karşısında 21. Dakikada Diabate’nin kaydettiği golle 1-0 yenik duruma düştü ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıda sahada Urfaspor fırtınası esti. Maça hızlı başlayan Sarı-Yeşilliler, 60. Dakikada Fortes’in meşin yuvarlağı filelere göndermesi ile skoru dengeledi. Bu dakikalardan sonra Osmanlı kalesine yüklenen Urfaspor, 66. Dakikada da Artun’ın attığı golle 2-1 öne geçti. Bu dakikalardan sonra rakip kalede beraberlik golü için tehlikeli ataklar geliştiren Osmanlıspor, aradığını bulamayınca karşılaşma Urfaspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

Bu galibiyetle puanını 9’a yükselterek liderliğini sürdüren ve en yakın rakibi olan Osmanlı’ya 3 puan fark atan Şanlıurfaspor, gruptan çıkma yolunda büyük fırsat elde etti.

Bu arada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Osmanlıspor - Şanlıurfaspor maçını stattan izledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Osmanlıspor - Şanlıurfaspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçını izledi. Locadan maçı takip eden Bakan Çelik’e, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek eşlik etti.

 

Maçtan dakikalar

16. dakikada Pinto’nun ceza sahasının dışından kullandığı serbest vuruşta top üstten auta çıktı.

21. dakikada Cemil Adıcan’ın kaleciye doğru attığı geri pasta Diabate araya girerek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0

44. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Adam Maher’in şutunu, kaleci Tomic Vjekoslav güçlükle kornere çeldi.

60. dakikada Hüseyin Kala'nın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topla buluşan Fortes topu ağlarla buluşturdu. Yan hakem önce ofsayt verdi ama daha sonra maçın hakemi Süleyman Abay yardımcısıyla görüştükten sonra  golü ilan etti. 1-1

66. dakikada Amin Askar’ın ortasında ceza sahası içinde Artun Akçakın'ın vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-2

90. dakikada Muhammet Bayır’ın sol kanattan ortasında ceza sahası içinde Diabate’nin kafa vuruşunda top kale direğinin sağından az farkla auta çıktı.

 

Stat: Osmanlı

Hakemler: Süleyman Abay xx, Alpaslan Dedeş xx, Erkan Akbulut xx

Osmanlıspor: Hakan Arıkan xx, Vrsajevic xx, Lukasz Szukala xx, Aykut Demir xx, Mehmet Güven xx, Ndiaye xx, Erdal Kılıçaslan xx (Muhammet Bayır dk. 76 xx), Diabate xx, Pinto xx, Delarge Dzon xx, Adam Maher xx (Musa Çağıran dk. 75 xx)

Yedekler: Karcemarskas, Koray Altınay, Webo, Regattin, Prochazka

Teknik Direktör: Mustafa Reşit Akçay

Şanlıurfaspor: Tomic Vjekoslav xx, Hasan Batuhan Artarslan xx, Mertcan Çam xx, Artun Akçakın xx (Abdülaziz Solmaz dk. 88 ?), Askar xx. Oktay Delibalta xx (Fevzi Özkan dk. 65 xx), Berkay Can Değirmencioğlu xx, Hüseyin Kala xx, Dos Santos Fortes xx, Halil Köçer xx, Cemil Adıcan xx

Yedekler: Fatih Kaldan, Muhammet Beşir, Kağan Söylemezgiller

Teknik Direktör: Mustafa Kemal Kılıç

Goller: Diabate (dk. 21) (Osmanlıspor), Dos Santos Fortes (dk. 60), Artun Akçakın (dk. 66) (Şanlıurfaspor)

Sarı kartlar: Aykut Demir, Musa Çağıran (Osmanlıspor), Fevzi Özkan (Şanlıurfaspor)

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2016, 20:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195