Title of a News Article

Urfaspora müjdeli haber

Urfaspora müjdeli haber
banner206

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, bu sezon için Süper Lig'de düşme olmaması konusunda tavsiye kararı aldıklarını açıkladı. Karar Şanlıurfasporuda bağlıyor.

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Süper Lig'in geleceği ve yapılan toplantıda konuşulanları anlattı.

Mehmet Sepil'in açıklamaları şu şekilde;

Sezon sonu değerlendirmesi yaptık. Şampiyon Başakşehir'i kutluyoruz. Aramızda Süper Lig'e çıkan 2 takımımız Hatayspor ve Erzurumspor da vardı. Başkanları bu toplantıya katıldı.

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇTİ

Türk futbolu zor bir süreçten geçti. Sorunlar da beraberinde geldi, onları tartıştık. Kulüpler Birliği Vakfı olarak nasıl çözebiliriz diye baktık. Önümüzdeki toplantıda aramızda bir yeni takım daha olacak, hukuksal olarak onlar olmadan yeni sezonla ilgili karar almamız mümkün değil.

HASSASİYETİMİZİ HATIRLATIYORUZ

18 Süper Lig kulübünün çok önem verdiği bir konu var, kadına şiddete karşı olma kampanyası var. Bunun liderliğini, tek kadın başkanımız Berna başkanımız yaptı, biz de gayret içinde olduk. Bu konuda olan hassasiyetimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.

TÜM KULÜPLER KÜME DÜŞME KALKSIN DEDİLER

Toplantıda birçok konu başlığı vardı ama bunların 5 tanesi önemliydi. Bunlardan birincisi bu sene lig tamamlandı ve 3 kulüp mevcut statüde önümüzdeki sezon 1. Lig'de oynaması gerekiyor. Son 2 ay içinde, pandemi sürecinde, bu kulüplerimizin, o zaman 7 kulüp olarak önemli bir müracaatı vardı. Bu pandemi sürecinin haksız ya da zor rekabeti oluşturacağını ve liglerden düşmenin kalkması ile ilgili federasyona yapılan bir talep vardı. Federasyonumuz lig devam ettiği için bu talebi kabul etmedi ve ligi tamamladık. Şimdi yine bu kulüpler, özellikle bu sene, son 3 sırada tamamlayan kulüpler, Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü, bugün Kulüpler Birliği'ne, bu sene ligden düşmenin kaldırılması ile ilgili bir taleple geldiler. 20 kulübün tamamı, zor geçen bir süreçte bunun kabul edilebileceğini ve federasyona bir tavsiye kararı alması konusunda ortak görüş oluştu. Bizim bir yaptırım gücümüz yok. Nasıl uygulanacağı önemli. Kulüplere bir kayıp olmadan ileride 20 takımlı bir ligin oynanabileceği bir sistem kurup, pandemiden ekonomik sorun gören takımların da görmemesinin sağlanabileceğini düşünüyoruz. Benzerleri Avrupa'da var. Tavsiye kararını federasyona ileteceğiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195