Title of a News Article

Urfaspor’dan ‘Yiğit’e kanca!

 Urfaspor’dan ‘Yiğit’e kanca!
banner206

Şanlıurfaspor, Galatasaraylı orta saha oyuncusu Yiğit İsmail Gökoğlan’a talipli oldu. Aslan ile Yiğit için görüşmelerini sürdüren Sarı-Yeşilliler, 25 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna katmayı istiyor.

2014-2015 futbol sezonu için güçlü kadro kurmayı planlayan Şanlıurfaspor, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Birçok futbolcu ile görüşmelerini sürdüren Sarı-Yeşillilerin, son olarak Galatasaraylı Yiğit İsmail Gökoğlan ile ilgilendiği öğrenildi. Geçtiğimiz yıl Kayseri Erciyesspor’da kiralık olarak forma giyen Yiğit’i kadrosuna katmak isteyen Şanlıurfaspor Transfer Komitesi üyeleri, başarılı futbolcunun kulübü Galatasaray ile görüşmelere başladı. Ancak başka takımların da Yiğit’e talipli olması bu transferi zora sokuyor.

 

21 kez milli takımlara çağrıldı

21 kez millî takımlara çağrılan Yiğit İsmail Gökoğlan, 9 kez Türkiye U-19, 2 kez Türkiye U-20, 2 kez Türkiye U-21, 3 kez de Türkiye A2 forması olmak üzere toplam 22 kez millî formayı giymiştir ve bu karşılaşmalarda 3 gol kaydetmiştir.

8 ve 9 Şubat 2011 tarihlerinde Belarus ile Antalya'da oynanan özel karşılaşmalarda ilk kez Türkiye A2 Millî Takımı aday kadrosuna davet edilmiştir.

 

Yiğit, Göztepe’de futbola başladı

5 Haziran 1989 yılında İzmir’de dünyaya gelen Yiğit İsmail Gökoğlan, futbola 9 yaşında Göztepe’de başladı. 6 yıl boyunca Göztepe’nin altyapısında oynayan Yiğit, 15 yaşında Çobanisa’daki Türkiye Şampiyonası kupasında Manisaspor’un PAF takım antrenörü olan Hakan Şapçı tarafından keşfedilip, yönetime verdiği rapor doğrultusunda Manisaspor'a transfer oldu. 16 Yaşında Ersun Yanal zamanında A takım ile idmanlara çıkmaya başlayan Yiğit, daha sonra PAF takım ile maçlara çıkmaya devam etti. İlk olarak Giray Bulak zamanında forma şansı bulan orta saha oyuncusu,  2 Eylül 2007 tarihinde Galatasaray'a karşı oynanan Süper Lig karşılaşmasında oyuna 70. dakika'da Uğur İnceman’ın yerine girerek ilk Süper Lig karşılaşmasını oynamış oldu. Arkasından yarım sezonluğuna Altınordu’ya kiralık gitti ve burada şampiyonluk yaşadı. Levent Eriş zamanında Manisaspor’a geri döndü ve bu sezonda da 1. Lig şampiyonluğu gördü.

 

Galatasaray’da bekleneni veremedi

12 Ocak 2012'de 2.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Galatasaray'a transfer olan başarılı oyuncu, 4.5 yıllık sözleşme imzaladı. Sezon boyunca beklenen performansı veremeyen Yiğit Galatasaray'ın kadroda kendisini düşünmemesi üzerine Antalyaspor'a kiralandı. Yiğit, Antalya’nın yanı sıra Orduspor ve Kayseri Erciyesspor’da da kiralık olarak forma giydi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195