Title of a News Article

100 Milyonluk yatırım

100 Milyonluk yatırım
banner206

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde İçme Suyu Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. İlçenin su ihtiyacını karşılayacak olan 280 kilometrelik projenin İhale Öncesi Tespit Çalışması sonlandı. 100 milyon liralık ihaleye kısa sürede çıkılması planlanıyor. 

Uzun süreden bu yana içme suyunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için gayret gösteren Viranşehir Belediyesinin girişimleri meyvesini verdi. İlçenin su sıkıntısını giderecek olan proje için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Plan Proje Daire Başkanlığı ile İller Bankası Gaziantep Bölge Müdürlüğü Viranşehir İçme Suyu Şebeke Projesi ihale öncesi tespit çalışmaları tamamlandı. 

İlçe halkına müjdeyi veren Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, verdikleri sözleri yerine getirdiklerini söyledi. Proje ile halkın kesintisiz temiz suya ulaşacağını belirten Ekinci, mutluluk yaşadıklarını belirtti. 

 Kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacağını vurgulayan Ekinci, şöyle konuştu:"Proje onaylandı ve ihale aşamasına geldik. İlçemizde ciddi anlamda sıkıntı yaşadığımız içme ve kullanma suyu sorununu yoğun girişimlerimiz sonucu çözüme kavuşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Artık Viranşehir'de bina üzerindeki o su bidonları olmayacak çirkin görüntüye son veriyoruz.

İlçemizin içme suyu eksikliğini giderecek olan İçme Suyu Şebeke Projesi için yatırım bedeli yaklaşık 100 milyon TL olan ve 280 km’lik hat döşemesi yapılarak değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Viranşehir İçme Suyu Şebeke Projesi’nin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."dedi. Yapılan proje ile Viranşehirlilerin yıllardır yaşadığı su sıkıntısının son bulacağını ifade eden Başkan Ekinci, özellikle dinamo, hidrofol gibi araçlara gerek duyulmayacağını da sözlerine ekledi. Özellikle binalar üzerindeki tonlarca ağırlıkta olan bidonlara gerek kalmayacağını ifade eden Başkan Ekinci, yıllardır çözelemeyen Viranşehir in içme suyu sorununun da çözüleceğini de vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195