Title of a News Article

Viranşehir'de glütensiz gıda dağıtımı yapıldı

Viranşehir'de glütensiz gıda dağıtımı yapıldı
banner206

Viranşehir Belediyesi, gıda alerjisi olarak bilinen çölyak hastalarına iki ayda bir düzenli olarak glütensiz ürün paketi dağıtıyor. 

Dağıtılan gıda paketlerinde makarnadan una, bisküviden hamur işine kadar 9 çeşitten oluşan glüten içermeyen yiyecekler bulunuyor.

Viranşehir Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında özel beslenme gereksinimi duyan Çölyak hastalarına gıda desteği sunmaya devam ediyor.
Bu amaçla ilçede bulunan 85 çölyak hastası için içinde makarna, un, bisküvi, çikolata, kek, ekmek karışımı ve hamur işi gibi glüten içermeyen yiyeceklerden oluşan paket oluşturuluyor. Özenle hazırlanan gıda paketleri iki ayda bir hastalara ücretsiz olarak teslim ediliyor.

Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan ile birlikte gıda paketlerini dağıtan hastalara dağıtan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Çölyak'ın hassas beslenme gerektiren bir yaşam biçimi olduğunu belirterek, ilçede tespit ettikleri 85 aileye glütensiz ürünleri teslim etmenin sevinci içerisinde olduğunu söyledi. 

Çölyak hastaları ile bir aile olduklarını ifade eden Başkan Ekinci, “Viranşehir Belediyesi olarak her zaman onların yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” Dedi. 

Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan ise, İlçedeki çölyak hastalarına verdiği desteklerden dolayı Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci’ye plaket takdim ederek, teşekkür etti.
Gıda paketlerini teslim alan aileler de başta Belediye Başkanı Salih Ekinci olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195