Title of a News Article

Bakan Çelik müjdeyi verdi...

.

Bakan Çelik müjdeyi verdi...
banner206

 Memur adayları tarafından merakla beklenen memur alımı tarihleri hakkında açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. Çelik memur alımı tarihlerinin 16-24 Nisan 2015 tarihleri arasında alınacağını, bu nedenle kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarını 20 Mart tarihine kadar DPB'ye bildirmelerini gerektiğini ifade etti. Faruk Çelik ne kadar memur alımı gerçekleştirileceği konusunda ise bilgi vermedi. Kesin sayının kurumlardan gelen talepler doğrultusunda kesinlik

kazanacağını açıkladı.



SON TARİH 20 MART!

2015 KPSS/1 ile yapılacak olan memur alımlarında kamu kurum ve kuruluşların memur ihtiyaçlarını 20 Mart 2015 tarihine kadar DPB’ye bildirmeleri gerektiğini ifade eden Çalışma Bakanı Çelik, toplanan talepler doğrultusunda 16-24 Nisan 2015 tarihlerinde KPSS 2015/1 ile Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme başvurularının alınacağını ifade etti.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanacak KPSS 2015/1 kılavuzu sonrası ÖSYM tarafından kamu kurumlara yerleştirme işlemleri yapılacağını söyleyen Çelik, alım yapılacak memur sayısı hakkında bilgi vermezken kurumlardan gelen talepler doğrultusunda olacağını söyledi.

Bakan Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2015/1 yerleştirme işlemlerinde memur talebi olan kurumlarımız, taleplerini 20 Mart'a kadar Devlet Personel Başkanlığımıza bildirecekler. Toplanan taleplere göre, ilana çıkılmasının ardından, 16-24 Nisan tarihleri arasında başvurular alınacak. 2014 KPSS ve EKPSS sınavlarına girmiş olan adayların, bu tarihler arasında başvurularını yapmalarını gerekiyor. Yerleştirme taleplerinin toplanmasına ve yerleştirme takvimine ilişkin detaylı bilgi //www.dpb.gov.tr web adresinde yer alacaktır."

Devlet Personel Başkanlığı'ndan çağrı;

Devlet Personel Başkanlığı, ve EKPSSS KPSS için yerleştirme talebinde bulunacak kamu kurum ve kuruluşlarına çağrıda bulundu. Devlet Personel Başklanlığı'ndan yapılan duyuruya göre ''KPSS ve EKPSSS KPSS için yerleştirme talebinde bulunacak kamu kurum ve kuruluşları E-Uygulama üzerinden yerleştirme taleplerini Başkanlığımıza ileteceklerdir.'' denildi.

DPB'de yer alan açıklamaya göre, KPSS takviminde aksama yaşanmaması için kamu kurum ve kuruluşları KPSS yerleştirme taleplerine ilişkin
üst yazı ve E-Uygulama üzerinden alacakları raporu 20 Mart 2015 tarihine kadar Başkanlığımız evrakında olacak şekilde ulaştırmaları; ulaştıramamaları ihtimaline karşı ilgili yazı ve raporu taratarak mail ortamında ilgili personele göndermeleri gerektiğini ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195