Title of a News Article

Balıklıgölde Muhteşem Gösteri

HABERİN GALERİSİ
Balıklıgöl Semazenler

Balıklıgöl Semazenler

 Şanlıurfa Valiliği’nin organize ettiği, Hz. Mevlana’da Ramazan adlı sohbet, iftar ve sema gösterisi programı, Rabia meydanından sonra, teravih namazının ardından Balıklıgöl amfi tiyatroda düzenlendi.

Balıklıgöl amfi tiyatrodaki program öncesi vatandaşlara hitap eden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, “Şanlıurfa’da tabi ki çok kadim bir kültür var. Musikisinden diğer unsurlarına bir çok meşrebin nevş-u nema bulduğu ve kendine taraftar bulduğu, yolunu devam ettirdiği güzel bir şehir. Farklılıklarını birleştirebilmiş. Sevgiyi hakim kılmış ve insanlığa cömertlik ve sabır noktasında bir çok dersler vermiş bir şehirdeyiz. Üzerimizde böyle büyük bir emanet ve miras var. İnşallah ona satık işler üretmeye hep birlikte devam edeceğiz. Bizler de bu uğurda hizmetkar olarak işimizi yapmaya devam edeceğiz. Tekrar buraya gelen tüm misafirlerimizi eve davetlilere hoş geldiniz diyorum” dedi.
Konuşmasının ardından Vali Tuna, Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ’a Şanlıurfa Valiliği’nin hediyelerini takdim ederken, Özbağ da Mevleviliğin temsilen bir Mevlevi fesini Vali Tuna’ya hediye etti.
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ’ın konuşmasının ardından, Bursa Tasavvuf Vakfı semazenlerinin gösterileriyle devam eden etkinlik, geç saatlerde sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2017, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195