Title of a News Article

Başkan Yılmaz'dan kutlama

.

Başkan Yılmaz'dan kutlama
banner206
 —Başkan Yılmaz: “Engellilerimiz için ‘engelsiz bir kent’ oluşturuyoruz”
Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının sağlanmasının önemine değinen Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında aldığı karar sonrası 3 Aralık tarihinin “Uluslararası Engelliler Günü” olarak kabul edildiğini söyledi.

Türkiye’de yapılan araştırmalar neticesinde her yüz aileden beşinde bir engelli birey olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Buna karşın engellilerle ilgili gönüllü çalışmalara katılım ise binde dört oranlarındadır. Bu durum engellilerimize yönelik duyarlılıklarımızın ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor. Her birimizin birer potansiyel engelli olduğumuz bilincini temel eğitimden başlayarak tüm bireylerimize kazandırılmasının ne kadar elzem olduğunu bizlere gösterir” dedi.

-“Engellilerimize her zaman pozitif ayrımcılıkla öncelik veriyoruz”

Siverek ilçesinde bulunan engelli dernekleriyle sürekli iletişim halinde olduklarını ifade eden Yılmaz, “İlçemizde bulunan engellilerle ilgili derneklerimizle iletişime ve istişareye önem veriyoruz. Yeni yapılan tüm tesis ve birimlerimizde, yol ve kaldırımlarda bedensel engelli, görme engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği düzenlemelere yer verilmiştir. Amacımız tüm engellilerimiz için ‘engelsiz bir kent’ oluşturmaktır. Ayrıca tüm engellilerimizin sosyal ve kültürel olarak yaşama katılımlarını her alanda sağlamak için her fırsatta onlarla birlikte olmaya çalışıyoruz. Sosyal ve kültürel belediyeciliğimizde engellilerimize her zaman için pozitif bir ayrımcılıkla öncelik verilmektedir” diye konuştu.

“Engellilerimize merhamet duygusuyla değil saygıyla yaklaşmalıyız” diyen Başkan Yılmaz, “Engellilerimizle ilgili bakış açımızın temelinde merhamet duygularından çok, adalet ve saygı ilkeleri vardır. Tüm engellerimizin diğer insanlar gibi eşit ve eksiksiz bir şekilde yaşamın her alanına katılımlarının sağlanması temel amacımızdır. Kitab-ı Kerim, bizlere bu dünyanın bir imtihan olduğunu birçok ayette vurgular, hatırlatır. Kuşkusuz bu imtihanın en önemli alanlarından birini de insanın insan dair yapıp ettikleri oluşturur. Ayetin ifadesiyle canlardan, mallardan eksiltmelerle her dem bir dünya hayatının imtihanını yaşamaktayız. Yani yaşamın içinde her bir birey bir öteki ile sınanıyor. Bu bağlamda yüce Mevla’mız bizlere İyiliği, yardımlaşmayı, sahiplenmeyi ve özveriyi öğütlüyor. Bu yönüyle engellilerimiz bizlerin dünya hayatındaki en çetin imtihanımız” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, yayımladığı mesajın sonunda şu ifadelere yer verdi: “Engellilerimizi yaşamın içinde daha etkin ve katılımcı kılmak için üzerimize düşen sorumlulukları var. Her birimizin bu anlamda yapabileceği çok şey var. Birer gönüllü olarak engellilerimizin kurduğu derneklerde onların çalışmalarına küçükte olsa katkılar sunmakla başlayabiliriz. Hiç bir şey yapmadan sadece onlarla bir arada olmak dostluklar arkadaşlıklar kurmak ve yaşamımızda onlara yer açmak bile öncelikle bizlerin gönüllerindeki engelleri kaldıracak, farkındalık, bilinç ve iç dünyamıza yeni ufuklar açacaktır. Tüm engellilerimiz için ‘Engelsiz bir dünya’ inşa etmek temenni ve duasıyla 3 Aralık Dünya Engelliler gününü tebrik ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2016, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195