Title of a News Article

Bu kez rekor Birecik'te...

Bu kez rekor Birecik'te...
banner206

Şanlıurfa Coronavirüs salgının da en çok pozitif vaka çıkan il oldu. Vatandaşların sosyal mesafeye riayet etmemesi, maske takmaması en çok sağlık sektöründe ciddi sorunlara yol açıyor.

Şanlıurfa’da bir kez daha korona virüsü vaka sayısında rekor kırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bile uyarıda bulunduğu Şanlıurfa’da, son 24 saatte 120 yerde karantina kararı uygulamasına karar verildi. Son 24 saatte 29 vaka ile Birecik İlçesi rekor kırdı.

Şanlıurfa’da korona virüsü tehlikesi devam ediyor. 1 Haziran Normalleşme Süreci’nin ardından korona virüsü vaka sayısında büyük artış yaşanan Şanlıurfa’da, vaka sayısı düşmek yerine halen artmaya devam ediyor. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yaptığı son toplantıda, korona virüsü vakalarından dolayı 120 adreste karantina uygulanmasına karar verdi. Ayrıca 56 yerde ise karantina kararının sonlandırılmasına karar verildi.

İşte Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklama…

Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda COVID-19 pozitif tespit edildiğinden COVID-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Birecik İlçemizde yirmi dokuz (29), Ceylanpınar İlçemizde dokuz (9), Eyyübiye İlçemizde on altı (16), Haliliye İlçemizde on sekiz (18), Harran İlçemizde iki (2), Karaköprü İlçemizde on üç (13), Siverek İlçemizde altı (6), Suruç İlçemizde beş (5) ve Viranşehir İlçemizde yirmi iki (22) farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına,

Karantina tedbiri uygulanan, geçen süre zarfında yeni pozitif vaka tespit edilmeyen ya da son vaka tespitinden sonra 14 gün geçmesi ve yeni vaka çıkmaması durumunda 10 ve 11.07.2020 tarihi itibariyle Akçakale İlçemizde bir (1), Ceylanpınar İlçemizde dört (4), Eyyübiye İlçemizde yedi (7), Haliliye İlçemizde on iki (12), Harran İlçemizde bir (1), Hilvan İlçemizde bir (1), Karaköprü İlçemizde on yedi (17) ve Viranşehir İlçemizde üç (3) farklı adreste karantinanın sonlandırılmasına karar verilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2020, 00:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195