Title of a News Article

Dondurucu soğukta yardım bekliyorlar!...

HABER: OSMAN KAYA

Şanlıurfa’da, dün bir anda etkisini gösteren kar yağışı kazaları da beraberinde getirdi. 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 40’tan fazla yaralının olduğu GAP Havaalanı yolunda zincirleme kazaya karışan onlarca araç, halen kurtarılmayı bekliyor.

Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 35. Kilometresinde yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen kazada onlarca araç birbirine girdi. Sisin en yoğun olduğu bölgelerden birisi olan GAP Havaalanı yakınlarında meydana gelen kazada can pazarı yaşanmıştı. Başka illerden gelen sürücüler, halen olay yerinde mahsur kalmış durumda. Karayollarından ve büyükşehir yetkililerinden yardım alamadıklarını ifade eden kamyon ve tır şoförleri, kendi çabalarıyla kazaya karışan araçlarını kurtarmaya çalışıyorlar.

Saat 16:30 sularında meydana gelen zincirleme kazada yaralılar saatlerce ambulanslarda bekledi. Urfastar olarak olay yerine gidildi ve son haliyle dün yaşanan acı bilançoyu bir kez daha kayıtlar altına aldık. Dondurucu soğukta bekleyen kamyon ve tır şoförlerinin her dakikası çileli geçtiği gözler önündeydi.

Şoförler içini döktü

Tır şoförü Osman Ay, ‘dünden beri burası can pazarı, yüzden fazla kaza oldu. Urfa ile Hilvan yolu arasında çok sayıda araç kazaya sebebiyet verdi. Şu saate kadar Karayolları ekiplerinden gelen olmadı, burada vatandaş maddi zarar da alıyor. Burada sorumsuzluk, ihmal var. Burası Urfa, 12 ay boyunca en fazla 10 gün kar yağar. Önlem alınmadı ve burada can kaybı oldu yararılar var ama ne hikmetse karayollarından hiç kimse burada yok. Dünden beri burada aç susuz kalan insanlar var, buraya gelen ambulanslar saatlerce buradan çıkamadı.' Dedi.

Ambulanslarda ekipman eksikliği!

İsmi öğrenilemeyen  kamyon şoförü kendi imkanlarıyla hastaneye gitti. Devlet hastanesinde tedavisini kendi imkanlarıyla sağlayan kamyon şoförü tekrar olay yerine gelerek bekleyişini sürdürdü. Vermiş olduğu demeçte ise şunları söyledi;

“Dün akşamüzeri burada meydana gelen kazada elimden yaralandım buraya gelen ambulansa gittim elime tedavi yapılsın diye fakat malzeme olmadığından tedavi yapılmadı. Kendi imkanlarımla Devlet hastanesine gidip pansuman yapıp geldim. Buraya gelen ambulanslar malzeme yok diyerek tedavi yapmadı.

Yaralılar saatlerce ambulanslar içerisinde kaldı

Olay yerindeki vatandaşlardan biride, ‘Buraya gelen ambulanslar yaralıları ambulansa aldılar ama bir türlü burada çıkamadılar. Orta refüjü kırıp geçemediler, nerde bu devletin paletli ambulansı helikopteri’ diye sitemde bulundu.

Kendi imkanlarıyla araçlarının tamiratını yapan şoförler, ‘Burası Rusya değil, Urfa. Sene 2017 halimize bakın’ diye yetkililere seslendiler.

Şoka halen atlatmış değil

Diyarbakır’dan gelen Gaziantep istikametine giden kamyon şoförü Fettah Sönmez, kazanın şokundan halen çıkabilmiş değil. Yaşadıklarının çok zor olduğunu belirten ve konuşurken zorluk çeken Kamyon şoförü Fettah Sönmez, ‘anlatılacak bir şey yok, şok içerisindeyiz. Ne olduğunu anlayamadık bir anda. Gelen giden kimse yok halimiz perişan, ne jandarma nede polis hiç kimse gelmedi. Yolların açılmasına rağmen ne gelen var ne giden’ dedi.

Kazada kamyona arkadan çarpan ve altına giren binek araçtan sağ kurtulan iki kişiye yardıma gelen bir başka kişi olay yerinde can vererek hayatını kaybetti. Araçtan çıkarılan yaralılara müdahale eden ve ismi öğrenilemeyen vatandaşa arkadan gelen Tırın çarpmasıyla hayatını kaybettiği öğrenildi.

Tırın çarpmasıyla da kamyonun altına giren araç deyim yerindeyse iki kat oldu. Hurdaya dönen araçtan sağ kurtulan iki kişinin tedavisinin hastanede sürdürüldüğü belirlendi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2017, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195