Title of a News Article

Dünyayı gezdi, Urfa'ya hayran kaldı

Otostopla dünyayı gezen kız olarak tanınan Endonezyalı fotoğrafçı Nova Togatorop, Türkiye fotoğraflarını yayınladı. Togatorop, Türkiye'de kendisini en çok Urfa'nın etkilediğine yer verdi.

Dünyayı gezdi, Urfa'ya hayran kaldı
banner206

Endonezyalı fotoğrafçı Nova Togatorop hiç para harcamadan dünyayı geziyor. Ulaşım olarak sadece otostop kullanan gezgin fotoğrafçı geçtiğimiz ay Türkiye'yi ikinci kez ziyaret etti. Geçtiğimiz ay Türkiye'yi ikinci kez ziyaret eden Nova Türkiye hakkında soruları cevapladı. Balkanlar üzerinden Türkiye'ye gelen gezgin fotoğrafçı Türkiye'nin birçok şehrini de gezerek İzmir'den Kars'a otostopla seyahat etti. Hiç para harcamadan dünya'yı gezmenin çocukluktan beri aklında olduğunu söyleyen Nova, bu fikrin bir kadın olarak kendisini hiçbir zaman korkutmadığını tam tersine hayatı farklı açılardan algılayarak daha azı ile daha çok şey elde etme deneyimini kazandığını söylüyor. Seyahate çıkarken önceliğin vizesiz gidebileceği ülkelere verdiğini söyleyen Nova, Türkiye'nin bu seçenekler arasında hem fotoğraf hem de kültür açısından en iyilerinden biri olduğunu belirtiyor. Nova, seyehatları sırasında birçok ülkede birçok ülkenin mutfaklarını tatma fırsatı bulduğunu fakat Türk mutfağının farklı bir lezzeti olduğunu söyledi.

URFA FOTOĞRAFLARINA GENİŞ YER VERDİ
Togatorop, yayınladığı fotoğraflar arasında gerek kültürü gerekse tarihi bakımından Urfa'ya hayran kaldığını belirtiyor. Şanlıurfa'nın kendine has bir kültürü ve dünyada eşi benzeri bulunmayan bir tarihi olduğunu dile getiren Togatorop, seyahate çıkanların mutlaka Urfa'ya gelmesi gerektiğini de ekliyor. 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195