Title of a News Article

Elif Bereket Davasında flaş gelişme!

Elif Bereket Davasında flaş gelişme!
banner206

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde karşıdan karşıya geçmeye çalışarak araba çarpması sonucu hayatını kaybeden Elif Bereket'in davası ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Kazanın yaşandığı bölgede keşif incelemesi yapıldığı öğrenildi. 

Karaköprü ilçesi Mehmet Hafız Bulvarı'nda 26 Ocak günü akşam saatlerinde kardeşiyle birlikte karşıdan karşıya geçmek isterken hızla gelen bir aracın çarpması sonucu Elif Bereket hayatını kaybetmişti. Bereket'in ölümünün ardından yakalanan Ali B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aracın çarpmasıyla 67.5 metre sürüklenen Bereket'in ailesinin avukatları, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ilk duruşmada dosyanın olası kastla öldürme suçundan yargılanmasını için Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini talep etti.

Bereket ailesinin Avukat Sultan Parmaksız Akyol, "Bugün Elif Bereket dosyası için bilirkişi raporunu tanzim edilecek Karaköprü 35 metre üzerinde olay mahallinde mahkeme heyeti ile ve bilirkişi sıfatı ile gelen ekipler ile buluştuk. Suç vasfının tayini ve tespiti bakımından olay mahallinde keşif yapılması gerekiyordu. Biz bu keşifte cadde üzerinde bulunan tüm trafik levhalarının tesis edilmesi, yaya geçidinde ve kazanın gerçekleştiği noktada hız tespitini kameraya göre yapılmasını, ayrıca tanıkların soruşturma aşamasındaki beyanlarının raporu tazmininde dikkate alınmasını talep ettik. Kaldı ki, sanık zaten manevra yapma yasağını ihlal ettiği için şehir içi hız sınırını ziyadesi ile açtığı için ve bunun yanında yaya geçidine hemzenin tümseklere yaklaşırken hızını azaltmadı için 3 asli kusura sahipti. Dolayısıyla biz bilinçli taksirle yargılanmasını mümkün olmadığını, Yargıtay'ın yerleşik istikrarlı uygulamalarına göre olası kastla yargılanması gerektiğini belirterek dosyanın Ağır Ceza'ya gönderilmesini talep ettik." ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz günlerde görülen Bereket davasının ikinci duruşması 2 Nisan'da yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195