Title of a News Article

En şerefli madalya...

En şerefli madalya...
banner206

Şanlıurfa  Valiliği tarafından 5 şehidin ailelerine düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası verildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene  Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu , il Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi ,Eyyübiye ilçe Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye başkanı Mehmet Canpolat, il sosyal hizmetler müdürü Hasan Bilici, ve şehit aileleri katıldı.

Törende ilk olarak şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Vali Abdullah Erin, törende yaptığı konuşmada şunları ifade etti  15 Temmuz hain darbe girişiminde şehadete kavuşan Şanlıurfalı beş şehidi de rahmet ve minnetle anan Vali Erin, “Birlik ve beraberliğimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.

 Vali Erin, “Şehitlerimiz, alınabilecek madalyaların en büyüğünü aldılar. Erilebilecek makamların en yücesine vardılar. Peygamberimizle, peygamberlerle komşu oldular. Onlara da en büyük madalya Cenab-ı Allah tarafından verildi. Onların hepsini de bir kez daha şükran ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi ve yaşanan gelişmeleri özetleyen Vali Erin, emperyalistlerin ve o zihniyete uşaklık edenlerin, istiklalimizi ve istikbalimizi karartmak isteyenlerin sahneledikleri son oyunu birlikte seyrettik ve birlikte karşı koyduk. Milletimiz, yöneticileriyle birlikte büyük bir kahramanlık göstermek suretiyle, milletin tankları, topları, uçakları ve ileri teknolojiye sahip silahlar karşısında iradesine, bağımsızlığına, özgürlüğüne ve namusuna sahip çıktığı bir tarihtir” diye konuştu. 

O hatıranın sürekli canlı tutulması gerektiğini kaydeden Vali Erin, kahramanlık ve cesaretleri için Devlet Övünç Madalyasına layık görülen gazileri tebrik ederek, gösterdikleri fedakarlık ve özverinin yaşıtlarına örnek olmasını diledi.

Şehitlerimiz Ali Aydar, Enes Çiçek, Hüseyin Koruç, Mehmet Taş ve Sedat Sağır'ın değerli ailelerine Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratlarını tevcih edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195