Title of a News Article

Eyyübiye Belediyesi yine yaptı yapacağını!...

Sosyal Belediyecilik anlamında her konuda faaliyet gösteren Eyyübiye Belediyesi, dün akşam yine örnek bir davranış sergileyerek engellilerin gönüllerinde taht kurmayı başardı.

Eyyübiye Belediyesi 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle 110 engelli vatandaşa akülü ve manüel tekerlekli sandalye hediye etti.

Eyyübiye Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü münasebetiyle Samsat Han’ında  düzenlediği törenle, 110  engelli vatandaşa akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıttı.

‘En büyük engel sevgisizliktir’ sloganıyla hareket eden Eyyübiye Belediyesi, ‘Engelli Dostu’ olduğunu bir kez daha gösterdi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreninde duygusal anlar yaşandı. Akülü tekerlekli sandalyelerini protokol üyelerinden alan engelliler daha sonra düzenlenen sıra gecesiyle doyasıya eğlenme imkanı buldu.

Kurulduğu ilk günden itibaren engelli dostu söylemini her platformda hayata geçiren Eyyübiye Belediyesi, örnek bir davranışa daha imza attı. Eyyübiye Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Belediye Engelliler Koordinasyon Birimi tarafından yüzde 80’i Eyyübiye bölgesinden yüzde 20’si de Haliliye ve Karaköprü bölgesinden olmak üzere toplam 110 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye dağıttı.

Engelli vatandaşların aileleriyle birlikte yoğun katılım gösterdiği programa; Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilleri Ahmet Kaytan, Mustafa Tepe, Nihat Kılıç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları Necmeddin Sağlam, Mehmet Giray Küçük, Aziz Aslan, Mehmet Elgün, Mehmet Sait Ardan, Eyyübiye Belediye Meclis Üyeleri ile Eyyübiye Belediyesi Birim Müdürleri, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci’nin yanı sıra çok sayıda engelli vatandaş aileleriyle birlikte katıldı.

Dağıtım töreninde kısa bir konuşma yapan Eyyübiye Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Veysi Fırat, engellileri hiç bir zaman unutmayan ve her platformda destekleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti.

‘KARDEŞLERİMİZİN TALEPLERİNİ KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Programa; eşleri Ayşe Ekinci ile birlikte ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını ilk günden itibaren karşılamaya çalıştıklarını belirterek’’  3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hazırladığımız; toplumun dikkatini çekmek ve  bu konuya ilişkin duyarlılığını arttırmak amacıyla sizlerle bir araya geldiğimiz bu akşamda, davetimizi kırmayıp buraya kadar zahmet ederek geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Engelli kardeşlerimizin birçoğu evlerinde adeta hapis hayatı yaşarken; en temel insani ihtiyaçlarını bile gidermekten yoksun bir durumdayken, bizler rahat edemezdik. Göreve başladığımız ilk günden itibaren gerek Başkan yardımcılarımız, gerek Meclis üyelerimiz ve gerekse diğer kanallardan bizlere ulaşan tüm engelli kardeşlerimizin taleplerini karşılamaya çalıştık. Oluşturduğumuz komisyon aracılığıyla ilçemiz sınırlarında yaşayan ne kadar engelli kardeşimiz, bacımız, yeğenimiz, çocuğumuz varsa tespit etmek için çalışma başlattık. Ayrıca belediyemiz bünyesinde Engelliler Koordinasyon Merkezini kurduk. Böylece yapılacak çalışmaların daha düzenli ve belirli bir program çerçevesinde yürümesini sağlamış olduk. Bu çalışmalar neticesinde 25 akülü sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Yine Şanlıurfa Engelliler Spor Kulübü yetkililerinin talebi üzerine, 1. Ligde faaliyet gösteren Ampute Futbol Takımına sponsor olduk. Bu takımımız artık ligdeki mücadelesine, Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi Ana sponsorluğu ve ismi ile devam edecektir. Ampute Futbol takımının şu ana kadar olan deplasman giderlerini karşıladık. Bundan sonraki masraflarını da karşılayacağız. Takımımızın malzeme ihtiyaçları da yine belediyemiz tarafından temin edilmiştir. Bu akşam da ihtiyaç sahibi kardeşlerimize  tekerlekli ve akülü sandalyelerini vereceğiz.  Bizler yöneticiler olarak, “Âmâya rehberlik etmen, sağır ve dilsize anlayacakları bir şekilde anlatman, muhtaç bir kimseyi ihtiyacını tedarik etmesi için gerekli yere götürmen, derman arayan dertlinin imdadına koşman, koluna girip güçsüze yardım etmen, konuşmakta güçlük çekenin meramını ifade edivermen, bütün bunlar sadaka çeşitlerindendir. ( Ahmet İbn-i Hanbel2 den Rivayet edilmiştir. ) Hadis-i Şerifinde de belirtildiği gibi engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olmalıyız. Zaten zor olan yaşam koşullarını daha da zorlaştırmamalıyız. Kamu kaynaklarının el verdiği ölçüde, hatta mümkünse bu kaynakları zorlayarak, gelen taleplere cevap olup, bu durumdaki kardeşlerimizin yaşam standartlarını da el birliğiyle yükseltmeliyiz. Engelli çocukları "Allah'ın kendisine emaneti" olarak gören bir inanç ve kültürün temsilcileri olarak, başta ilçemiz olmak üzere; Şanlıurfa’mıza dair her türlü hizmet alanında, bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan çalışacağımızı bilmenizi isterim. ‘’ dedi.

AK PARTİ HÜKÜMETİ DÖNEMİNDE ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMİŞTİR’

 Ak Parti hükümeti döneminde engellilere bakış açısının değiştiğini belirterek sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Ekinci ‘’  Ak parti Hükümetleri dönemlerinde her alanda olduğu gibi engelli kardeşlerimize olan bakış açısı da değişmiştir. Artık, Engellilerimiz hayatın belli alanlarında terk edilmiş durumda olmamalıydılar. Engellilerimiz de kendi ayakları üzerinde durmalı ve onurlarıyla hayatlarını idame ettirmeliydiler. İşte bu kapsamda bugüne kadar hükümetimizin yaptıkları hakkında sizlere kısaca bilgi vermek isterim. 2005 yılında Engelliler Kanunu’nu çıkartmıştır. Böylece ilk kez engellilerle ilgili yasal çerçeve oluşturulmuş oldu.  2010'da da engellilere pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına almıştır.  2013'te yasal değişiklikle onur kırıcı şekilde yer alan özürlü, sakat, çürük gibi ifadeleri mevzuattan kaldırarak, engelli ibaresini koymuştur. 65 yaş üstündekilere, çalışamayacak durumda olan ve iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkları yüzde 200 ile 300 oranında arttırmıştır. Engelli maaşlarını, her ikisi de engelli olan eşlerin, her birine ve 18 yaşın altındaki engellilerin ailelerini kapsayacak şekilde genişletmiştir. 2007'de sadece Türkiye'de değil dünyada örnek oluşturacak bir devrim niteliğinde adım atmış, evde bakım aylığı uygulamasıyla ailelerin engellilerine sahip çıkması sağlanmıştır. Evde bakım için ayrılan bütçeyi son 6 yıl içinde 83 kat arttırmıştır.Bu yıl 10 aylık dönemde 450 bin engelli vatandaşımız için 3,3 milyar lira ödeme yapmıştır.  Şehir içi toplu taşıma araçlarının, kamu binalarının, kamuya açık alanların engellilere erişimini sağlayacak yasal önlemleri almıştır. Türk işaret dilinin geliştirilmesine önem verilmiş, Tüm eğitim kitaplarını kabartma olarak basmış ve yayınlamıştır.  Engelli istihdamıyla  ilgili çok geniş çalışma yürütmüş, Devlet Memurları Kanunu'nu bu çerçevede değiştirerek, İlk kez engelliler için geçerli Kamu Personel Seçme Sınavı, EKPS'yi ( Engelli Kamu Personeli Sınavı) gerçekleştirmiştir.  2002'de bütün kamuda 5 bin 777 engelli varken, mensubu bulunduğumuz Ak Parti Hükümetleri döneminde 34 bin 88 engelli, memur olarak kadrolarımızda çalışmaya başlamıştır.  İnşallah en kısa zamanda engellilerimiz için ücretsiz toplu taşıma hizmeti için de gerekli kararlar alınacaktır.’’  İfadelerini kullandı. 

“Eyyübiye Belediyesi olarak, engelli kardeşlerimize dair bir farkındalık oluşturup, zihinlerdeki engellerin kalkması adına düzenlediğimiz bu özel akşamda, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. ‘’ sözleriyle konuşmasını sona erdiren Başkan Ekinci engelli kardeşleri tarafından alkış tufanına tutuldu. Dağıtım töreni sonrası aileleriyle birlikte düzenlenen sıra gecesine de katılan engelliler doyasıya eğlenme imkanı buldular.

Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de ‘’  Tüm Ak belediyeler olarak engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bu organizasyondan dolayı da Eyyübiye Belediyesini kutlarım. Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe ile diğer belediyelerimizle birlikte insan odaklı hizmet anlayışımız devam edecektir “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195