Title of a News Article

Halfeti’ye Giden Pişman

Eşsiz doğal güzellikleri, siyah gülü, meyve yemekleri, Rumkalesi ve dünya sakin şehirleri arasında yer alan ünvanıyla turist çekmeye devam eden Halfeti’de yeterli altyapı yatırımının olmaması ziyaretçileri çileden çıkarıyor.

Halfeti’ye Giden Pişman
banner206

Güneydoğunun saklı cenneti Halfeti’yi turistik amaçla ziyaret edenler, otopark ve tesis sıkıntısı nedeniyle geldiğine bin pişman olduğu günler yaşıyor. Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan oto park daha aktif olarak hizmete girmezken sosyal tesislere harcanan büyük paralara rağmen vatandaşların hizmetine bir türlü tam anlamıyla hizmet verilmemesi tepkilere yol açıyor. Göle sıfır yapılan köprü nedeniyle su akıntısı olmaması koyda pislik birikiyor .

Değil oturacak yer, araçlarını park edecek bir alan dahi bulamayan ziyaretçiler, yetkililerin ilgisizliği karşısında adeta çileden çıkıyor.

Yaklaşık 1 kilometrelik sahil şeridine sahip olan Halfeti’de en büyük sorun otopark olarak göze çarpıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin otopark ve sosyal tesis çalışmalarına milyonlarca lira yatırmasına rağmen çalışmaların tamamlanamaması, yapılmış tesislerin ise tabeladan öteye geçememesi Halfeti’nin prestij kaybına neden olmaya devam ediyor.

Rumkale’ye yapılacak tekne seferleri için uzun süre sıra beklemek zorunda kalan ziyaretçiler, belediye tesislerinde ise çay ikramından başka bir şey bulamıyor.

Birecik barajının yapılmasıyla doğal bir güzelliğe kavuşan Halfeti’de, kendiliğinden oluşan koy üzerine yapılan köprü restaurant da işletmesi yapılmadığı için çöplüğe dönmüş halde kaderine terk edildi.

Turistik amaçla hafta sonları Halfeti’ye gelen vatandaşlar, ilçe girişinde uzun araç kuyruklarıyla karşılaştı. Vatandaşların çoğu ilçeye girmeden geri dönerken, gelmişken görelim diyenler ise araçlarını yol üzerine park ederek turistik mekanlara gitti.

Öte yandan Halfeti Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Halfeti Kaymakamı Şeref Albayrak, bir kilometrelik güzergaha sıkışan Halfeti sahilinin Çekem köyüne kadar uzatılacağını, böylece sahil şerinidin yaklaşık dört kilometreye ulaşacağını, konuyla ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2017, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195