Title of a News Article

Her konuda eğitim şart!

Her konuda eğitim şart!
banner206

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca, 22 Mayıs tarihinde, Başbakanlığın 2012/16 sayılı genelgesi ile yayımlanan Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında trafik kazalarını azaltmak için Jandarma Trafik Timleri tarafından, trafik kurallarının insan hayatındaki önemine dikkat çekildi.

Şanlıurfa ilinde yaşayan vatandaşları trafik konusunda bilinçlendirmek maksadıyla, 26.000 kişinin barındığı Akçakale İlçesi Süleymanşah Konaklama Tesisinde bulunan 5 ile 16 yaşlarında bütün Suriyeli çocuklara genel trafik kuralları konusunda trafik bilgilendirme semineri verilmesi planlanmış, hazırlanan sunumlar çocukların anlayacağı şekilde Arapça ‘ya çevrilmiş ve anlatımlar Türkçe ve Arapça olarak Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığından görevlendirilen Jandarma Trafik Tim Komutanı kadın astsubay tarafından Türkçe anlatımı yapılarak, Arapça bilen tercümanın trafik eğitimini Arapçaya çevirmesi şeklinde sunuldu.

İcra edilen ilk trafik bilgilendirme seminerinde 147 Suriyeli çocuğa trafik semineri verildi, trafik bilgilendirme seminerinde;



- Trafiğin tanımı ve trafiğin insan hayatındaki önemi,


- Trafikte çocukların dikkat etmesi gereken genel kurallar,


- Çocukların yolda ve kavşaklarda karşıya geçişlerde uyacağı kurallar,


- Trafikte görme, görülme ve duymanın önemi,


- Trafik işaret ve işaretçileri ve onlara uyma sırası,


- Araçlarda güvenli yolculuk ve emniyet kemerinin kullanımı ve önemi,


- Çocukların uygun alanlarda oyun oynamaları,


- Yayaların yaya kaldırımını kullanmaları ile yaya yolunda dikkat edilmesi gereken hususlar,


- Çocukların bisiklet sürerken dikkat etmesi gereken güvenlik tedbirleri ile bisikleti kullanacağı alanlar ve buralarda uyacağı kurallar, konularında sunum yapılmıştır.


2. Trafik seminerine geniş katılım sağlanmış ve seminer sonunda çocuklara futbol topunun yanısıra, içerisinde oyuncak araba, oyuncak bebeklerin bulunduğu hediye paketleri ile hikâye kitapları dağıtılmıştır.


3. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan J.Trafik Timleri gece, gündüz demeden vatandaşlarımızın güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak maksadıyla sorumluluğuna verilen yollarda gerekli güvenlik tedbirlerini almakta, ayrıca sürücülerin, yayaların ve öğrencilerin trafik konularında bilgilendirme çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2018, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195