Title of a News Article

Hilvan Kaymakamından Yılın Annesine Ödül

5 Aralık Dünya Kadınlar Günü Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hilvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca düzenlenen etkinlikte katılımcı yüzlerce kadına, kadın hakları ve kadına uygulanan şiddet karşısında ne yapmaları gerektiği anlatıldı.

Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay 'Kadınların diri diri gömüldüğü bir ortamdan, çamaşır yıkarken eşine yardım edip çamaşırları ipe dizen ve kadına verdiği önemi en açık örneğiyle ortaya koyan peygamberin ümmetiyiz. Aynı şekilde, Osmanlı'da üç kıtaya hükmeden bir devletin başındaki en güçlü padişaha bile bir tek söz geçirebilen Valide Sultan'dı' dedi.

Yüzlerce kadının katıldığı 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık şöyle konuştu;

' Kalkınan bir toplumun , ilerleyen bir milletin ne kadar kalkındığı ve ne kadar ileri gittiği şüphesiz o toplumun kadına verdiği değerle orantılıdır' dedi.

 

Kaymakam Özay'dan Yılın Annesine Ödül

Düzenlenen etkinlik programında, eşi tarafından terk edilen ve 7 çocuğuna bakabilmek için verdiği mücadele karşısında yılmayan İlhan Cibar isimli kadına Hilvan kaymakamı Ahmet Özay tarafından 250 TL'lik hediye çeki ve plaket verildi.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'da yürüme engelli mahalli ses sanatçısı Müzeyyen Gevre'ye ödül verdi.

Yatalak annesine yıllardır bakan Yakup Benzin isimli vatandaş da Hilvan emniyet müdürü ve garnizon komutanı tarafından ödüllendirildi.

 

Düzenlenen program, yürüme engelli mahalli sanatçı Müzeyyen Gevre ve  Hilvan'da görev yapan müzik öğretmenlerinin katılımcılara verdiği konserle sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195