Title of a News Article

Kavaklı geldiği gibi tutuklanacak...

Kavaklı geldiği gibi tutuklanacak...
banner206

1999 yılında Edirne Keşan'da askerlik yapan Siverekli Hakan Kavaklı, 'Yurt dışında hayat var' ümidiyle askerlikten firar ederek kaçtı. Yasak yollarla sınır dışına kaçan Kavaklı soluğu İngiltere'de aldı. Burada uzun yıllar yaşayan asker firarisi Kavaklı'nın Türkiye'ye teslim edileceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, daha iyi koşullarda yaşam süreceği hayaliyle askerliğini yakan Siverekli Hakan Kavaklı (46), 1999 yılında Edirne ili Keşan ilçesinde askerli görevini yaptığı sırada firar etti. Uzun yıllar yurt dışında kalan Hakan Kavaklı, İngiltere'de yaşamını sürdürdü ve burada evlendi. Şimdilerde ise 1 kız birde erkek çocuk babası. 

TÜRKİYE'YE DÖNDÜĞÜ GİBİ CEZAEVİNE KONULACAK!

Askerden firar ettiği için büyük pişmanlık yaşadığı öğrenilen Hakan Kavaklı'nın ağabeyi Adem Kavaklı, kardeşi Hakan, eşi ve çocuklarıyla birlikte sınırdışı edileceklerini söyledi. Türkiye'de asker kaçağı olarak araması bulunan Hakan Kavaklı çocukları ile birlikte sınır dışı edilecekleri, Türkiye'ye teslim edildikleri vakit ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2. Kolordu Gelibolu Askeri Mahkemesinde görülecek olan davada 1 ila 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağı öğrenildi.

İNGİLTERE HÜKÜMETİNDEN YARDIM İSTEDİLER

Hakan Kavaklı'nın ağabeyi Adem Kavaklı, kardeşinin Avrupa’da zor koşullarda yaşadığını belirterek, Kardeşim Hakan askerlik yaparken  Avrupa’ya kaçtı, ardından devletimiz tarafından aranmaya başlandı. Kardeşim Avrupa’da insan hakları var daha iyi bir yaşam için kaçmıştı. 20 yıldır Avrupa’da olmasına rağmen bu güne kadar kendisine oturma izni verilmedi. Şu anda sınır dışı edilmek isteniyor. Kendisi geldiği taktirde tutuklanacak, biz yoksul bir aileyiz kendimize bakamıyoruz. O çocuklar perişan olur bizim kültüre ayak uyduramazlar. İngiltere hükümetinden insan ve yaşam hakkına saygı duyma davet ediyoruz” dedi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2021, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195