Title of a News Article

Kimsesiz çocuklar evde yaşayacak

 Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılacak olan Çocuk Evleri projesine yönelik protokol Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin huzurunda imzalandı.

Valilik makamında gerçekleşen protokol imza törenine, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İlhami Günbegi ve Sabri Yetim katıldı.

Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin bu gibi faaliyetlere desteklerinin ilk olmadığını belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün kimsesiz çocukların korunması ve yetiştirilmesi için destekleri olduğunu, bu çalışmalara destek veren belediyelere ve başkanlarına teşekkür etti.

Çocuk evlerinin açılması konusunda büyükşehir belediyesi olarak on evin kira yardımını sağlayacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, “Öksüz ve yetimler, Şanlıurfa’nın öksüz ve yetimleridir. Bizler de büyükşehir belediye başkanlığı olarak, imkânlarımız çerçevesinde bu projenin hayat bulması adına destekte bulunduk. Şanlıurfamıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 5395 Sayılı Çocuk koruma kanunu ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında bulunan çocukların, toplu yaşanılan kuruluşlar yerine, ev ortamında temel ihtiyaçlarının karşılanarak yaşamlarını sürdürmeleri, toplumla iç içe olabilecek mahalleler içerisinde, müstakil yapı veya apartman dairelerinde bakımlarının yapılması, çocuğun arkadaşlar, komşuluk ve mahalle gibi kavramlar ile toplumsal değerlerimizi yaşayarak öğrenmelerine, sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimlerinin yanı sıra sağlıklı bir kişilik ve iyi alışkanlıklar kazanmalarının sağlanması amacıyla Şanlıurfa merkezde kurulacak 10 adet çocuk bakım evinin masraflarını Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi karşılayacak.

İmzalanan protokol, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kurulacak olan 10 çocuk evinin kirasının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasını öngörüyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2017, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195