Title of a News Article

Köylüler Tedaş'tan şikayetçi!

Köylüler Tedaş'tan şikayetçi!
banner206

Şanlıurfa'da, sıksıkla meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşı çileden çıkartıyor. 

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte aşırı yüklenmeden dolayı elektrikler kesilmeye devam ediyor. Şehir merkezinde bölge bölge kesintilerin yaşanmasının yanı sıra, kırsalda bu şikayet fazlasıyla var. 

Karaköprü ilçesine bağlı Kızılburç köyü ve yakınlarındaki Sesigür mezrasında iddiaya göre son bir kaç gündür günde ortalama 1 kez elektrik trafolarında patlama meydana geliyor. Patlama sonucu köy halkı elektrik kalırken, Tedaş ekiplerinin de patlamaya müdahale etmeleri uzun bir süre alıyor.

Köy halkının Tedaş ekibinden istekleri ise, onarım değil yeni bir güçlü trafonun eskinin yerine getirilmesi. Böylelikle yaşanan elektrik kesintileri de nadir yaşanacak. Bu söylemleri ile Tedaş yetkililerine seslenen köy halkı şuan itibariyle de elektriksiz kaldıklarını söylediler. 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2019, 12:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
genc_beyin
genc_beyin - 5 yıl Önce

Bunlar daha iyi günler. 2018 ve 2019 yıllarında doğru düzgün yenileme ve kapasite artış çalışması yapılmadı. Trafo değişsin istiyorlar bununla bitmiyor ki iş, şebekenin de yenilenmesi lazım. DEDAŞ ihale açmıyor açarsa da az bir miktar açıyor, bu da iki milyon nüfusun üzerindeki şehir için devede kulak kalır. Yatırımsız günler devam ederse elektriksiz çok gün bizi bekliyor.

SIRADAKİ HABER

banner195