Title of a News Article

Kurtulmuş'tan çarpıcı açıklama...

.

Kurtulmuş'tan çarpıcı açıklama...
banner206

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye sınırından Türkiye'ye gelen Arap ve Türkmenlerin geçişlerini yerinde inceledi.

Kurtulmuş: Suriye'lilere sahip çıkacağız

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalardan kaçan Suriyeli sığınmacılar, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Zenginova Mahallesi yakınındaki sınır hattına akın etti. Tel örgülerin yakınında bekleyen Suriyeliler, Türkiye'ye alınmaya başlandı. Güvenlik güçleri tarafından sığınmacılara su ve yiyecek yardımı yapıldı. Olası durumlara karşı jandarma, sınır hattında güvenlik önlemlerini artırdı. Sığınmacılar, Türk topraklarına geçişleri için gerekli izinleri aldıktan sonra Türkiye'ye alındı. Rasulayn bölgesinde koalisyon uçaklarının bombardımanları görüntülere yansıdı. Bugün öğle itibariyle yaklaşık 3 bin kişi Türk topraklarına geçiş yaparken, binlerce Suriyeli de Türkiye'ye geçmek için bekliyor. Geçiş esnasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş beraberinde Vali İzzettin Küçük, AK Parti Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu ve Halil Özcan ile birlikte Türkiye’ye sığınan Suriyelileri ziyaret edip yetkililerden bilgi aldı.

"SON DERECE KİRLİ VE KANLI BİR SAVAŞ SÜRÜYOR"

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Başbakan Yarımcısı Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

“Bugün burada gördüğünüz daha evvel sürekli karşılaştığımız bir manzara ile karşı karşıyayız. Maalesef 2011 Nisanından beri Suriye’nin artık her tarafını etkilemiş olan bir iç savaşla karşı karşıyayız. Suriye’de maalesef köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir Suriye bölünmüş vaziyette. Ayrıca bugün karşılaşmış olduğumuz yeni misafir dalgasının arkasındaki temel neden de üç ateşin arasında bu insanların kalmış olmasıdır. Bir taraftan koalisyon güçleri bombalarken, bir taraftan da Telebyad ve köylerinde YPG’nin IŞİD ile yapmış olduğu savaş ve bombalamadan yıpranmış olan ve kaçan sivil halk canını kurtarmak için Türkiye sınırına geliyor. Burada gördüğünüz gibi gariban ve fakir insanlar, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve gençler hayatta kalmak için buradalar. Türkiye olarak süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Türkiye olarak her türlü desteği çıkmaya çalışıyoruz. Ama son derece kirli ve kanlı bir savaş sürüyor. Yaklaşık 4 buçuk milyon Suriyeli topraklarını terk etmiş durumda. Yaklaşık bin 500 Suriyeli topraklarımıza biometrik kayıtları yapılarak ülkeye kabul edildiler.”
Numan Kurtulmuş Akçakale ilçesindeki incelemelerinin ardından Şanlıurfa'dan ayrıldı. 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195