Title of a News Article

Müdür Tipioğlu engellileri unutmadı

Müdür Tipioğlu engellileri unutmadı
banner206
 Engellilere tekerlekli sandalye dağıtımı programına katılan İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, “Engellilerin toplumla entegre olmalarını sağlamak, onların üretken bireyler haline gelmelerini sağlamak sosyal devletin en önemli görevlerinden birisidir.” dedi.

Ünlü televizyon programcısı Müge Anlı’nın da sağladığı desteklerle Şanlıurfa’daki engellilere 5 adet tekerlekli sandalye gönderildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen tekerlekli sandalye dağıtım programına Şanlıurfa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Tapşık, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkan yardımcısı M. Ali Kurt, engelliler ve vatandaşlar katıldı.

TAPŞIK: ‘400 ADET TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK’

Tekerlekli sandalye dağıtımı programında bir konuşma gerçekleştiren Şanlıurfa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Tapşık, “Geçmiş dönemlerde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda da tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan vatandaşlarımıza İl Başkanlığımızın nezdinde dağıtım gerçekleştirdik. Bugün de Müge Anlı’nın destekleriyle yine tekerlekli sandalye dağıtımını yapmak üzere bir araya geldik. Bu dağıtımımız tabiki daha da sürecek. Tekerlekli sandalye dağıtımında ilçelerimiz de dahildir. Şu ana kadar Bedensel Engelliler Derneği olarak 400 adet tekerlekli sandalye dağıtımını gerçekleştirdik. Bunun yanında 150 de akülü sandalye dağıtımı gerçekleştirildi. Biz dernek kuruduğumuzda vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını karşıladık, karşılamaya da devam edeceğiz. Biz hiçbir zaman tabela dernek olmadık. Tabela dernekler de zaten hiçbir varlık gösteremediler. Jandarma Alay Komutanımız, Tugay Komutanımız, Sayın Valimiz, İl Başkanımız, Emniyet Müdürümüzle çalıştık. Onlar da desteklerini esirgemediler. Biz devamlı engelli vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Büyükşehir Belediyemizin de destekleri çoktur. Büyükşehir Belediyesi tarafından şu anda engellilere yönelik 10 kurs var. 10 kursu bir arada yürütmek gerçekten çok zor.” diye konuştu.

TİPİOĞLU: ‘SOSYAL DEVLET OLMANIN GEREĞİ ENGELLİSİNE SAHİP ÇIKMAKTIR’

“Engellilerin sorunlarını anlamak ve onlara uygun çözümler üretmek, toplumsal hayata entegre etmek devletimizin ve bizim en iyi görevimizdir.” diyen Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, “Bizler de bugün bu amaçla bulunmaktayız. Engelli vatandaşlarımıza tanınan imkanların genişletilmesi durumunda engelli kardeşlerimizin toplumun bütün hayatında iş hayatında, sosyal hayatta, sanatta, sporda, uluslar arası arenada çok önemli başarılara imza attıklarını hep birlikte görmekteyiz. Sosyal devlet olmanın gereği engellisine sahip çıkmaktır. Engellisini toplumun bütün fertleriyle entegre etmektir. Bu, sosyal devlet olmanın en önemli göstergelerinden birisidir. Bizler de İl Emniyet Müdürlüğü olarak bu anlayışla hareket ediyoruz ve bu sorumluluk duygusuyla buradayız.” şeklinde ifade etti.

‘MİLLETİMİZİN DE ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDUĞUNU GÖRDÜK’

Tipioğlu, “Biz engellisine sahip çıkan tolumların medeniyet seviyesinin çok üst düzeyde olduğuna inananlardanız. Bütün gayretimiz, engelli kardeşlerimizin kendine yeterli, üretken bireyler haline gelmesi ve toplumla bütünleşmeleri noktasında İl Emniyet Müdürlüğü olarak katkı sunmak adına buraya geldik ve bundan sonra da bu göreve devam edeceğiz. Bu konuda devletimizin olduğu kadar milletimizin de hayırsever vatandaşlarımızın da elini taşın altına koyduklarını güçlü STK’lar vasıtasıyla toplumun bu yarasının tedavisi noktasında önemli aksiyonlar ifa ettiklerini görmekteyiz. Bugüne kadar engelli kardeşlerimize yardım eden, onların dertlerine derman olan bütün STK’lara ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ve bu verilen tekerlekli sandalyelerin engelli kardeşlerimizin günlerinin engelsiz geçmeleri noktasında faydalı olmasını temenni ediyor, emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

‘VATANDAŞLARIMIZIN DERTLERİNE DERMAN OLMAYI BİR GÖREV BİLİRİZ’

“İl Emniyet Müdürlüğü olarak toplumun her alanında bütün vatandaşlarımızla birlikte olmakla onların dertlerine derman olmayı bir görev biliriz.” Sözlerinin altını çizen Emniyet Müdürü Tipioğlu, “Engellisine sahip çıkan devletler, gelişmiş devletlerdir. Bizim devlet geleneğimizde vakıf geleneği vardır. Bu vakıf geleneği tarihimizin her döneminde vatandaşlarımıza sahip çıkılmıştır. Bugün de devletimiz engellilere sahip çıkmakta önemli bütçe ve aksiyon idra etmektedir. Sadece bundan değil, Türk milletinin kendi değerlerinden ortaya çıkan bir gerçek vardır. Türk milleti merhametlidir, her zaman engellisine ve vatandaşına sahip çıkıyor. Yani devletimizin eksik kaldığı alanlarda da vatandaşlarımız ve STK’larımız doldurmaktadır, bu da çok memnuniyet vericidir.” şeklinde konuştu.

‘ENGELLİLER BİZİM BAŞ TACIMIZDIR’

Bir gazetecinin ‘Engelli vatandaşlara destekleriniz devam edecek mi?’ sorusu üzerine Veysel Tipioğlu, “Bizim bu topraklar üzerinde yaşayan herkese yardım etme konusunda görevimiz vardır. Bunun içinde engelliler de bizim baş tacımızdır. Onların toplumla entegre olmalarını sağlamak, onların üretken bireyler haline gelmelerini sağlamak sosyal devletin en önemli görevlerinden birisidir. Biz de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın dertleriyle dertleneceğiz, onların problemlerine çözüm üretmeleri noktasında ciddi gayretler göstermeye devam edeceğiz.” sözlerinin altını çizdi.

Müğdür Tipioğlu, daha sonra engellilerle sohbet edip toplu fotoğraf çektirdi.

Ruhaajans

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195