Title of a News Article

muhtaç aileler yardım bekliyor...

Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla yardıma muhtaç ailelere yapılan yardımlardan faydalanamayan ve iftar vakti belki de bir tabak çorba çocuklarına yediremeyen öyle anneler var ki, gurur herşeyin önüne geçince sessizlikleri bozulmuyor.

Şanlıurfa'da, sosyal medya üzerinden atağa geçerek, muhtaç gizli ailelere ulaşan gençlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Yaşam şartlarının en düşük seviyede olduğu ikametlere temel gıda ürünleri ve benzeri malzemeleri götüren isimsiz kahramanlar, gönüllerde yer ediniyor. 

Muhtaç sahibi onlarca aileden birisi olan Doruk Ailesine son olarak gidildi. İsimsiz kahramanların gittiği ikametlerde durum pekte iç açıcı değil. Özellikle kenar semtlerde ihtiyaç sahibi insanların çoğunlukta olması bir hayli yardım sever gençleri üzüyor. Kendi çaba gayretleri ile ailelere ulaşan gençler, sosyal medya hesaplarından seslerini duyurmaya çalışıyor. Belediyelerin ve yardım vakıflarının asli görevlerinden birisi olan muhtaç ailelere yardım konusunda, her mahalle her sokak her kapı tek tek gezilmelidir ki, insanların hangi koşullarda yaşam sürdüğü gün yüzüne çıkmalıdır.

45 yaşındaki Fatma Doruk, Eyyübiye ilçesi Türk meydanı mahallesinde ikamet ediyor. Eşinden ayrı babadan kalma harabe bir evde 4ü kendisinin toplamda 8 çocuğa kıt kanat bakan Fatma Doruk'un ve çocukların bu evdeki yaşamı görülecek türden değil. 

Ramazan ayı nedeniyle duyarlı gençlerin yaptığı yardımlar aileleri bir nebze mutlu etsede, süreklilik noktasında yerkililerden somut adımlar atılması bekleniliyor. 

Dezavantajlı bölgelerin başında gelen Eyyübiye ilçesinde onlarca ihtiyaç sahibi aile var ve gençlerin kendilerince yaptıkları yardımlar bir çok noktada yetersiz kalıyor. 

Sosyal medyanın çok etkin olduğu bu dönemde, Urfa'nın dışından da maddi manevi yardımlar gelmeye başladı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2019, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195