Title of a News Article

Novada Park ne zaman açılacak? İşte cevabı...

Novada Park ne zaman açılacak? İşte cevabı...
banner206

Şanlıurfa’nın merkezinde yer alan konumunda, 11 Nisan Şehir Parkı ile birleşen özel konseptiyle ziyaretçilerini 2017’nin ilk çeyreğinde ağırlamaya başlayacak olan Novada Park Şanlıurfa; 7’den 77’ye her yaştan insanı buluşturacak sosyal yaşam alanları ile şehrin yeni çekim merkezi olacak.

Turkmall tarafından Şanlıurfa’da hayata geçecek olan Novada Park Şanlıurfa, toplam 35.300 metrekare sosyal alanıyla, 11 Nisan Şehir Parkı ile birleşen mükemmel uyumu içinde alışveriş, yaşam ve eğlenceyi şehrin doğası ile bir araya getiriyor. Novada Park, ulusal ve uluslararası pek çok markaya ev sahipliği yaparak, park alanları, macera parkurları ve eğlence alanları ile çocuklar, gençler ve aileler için Şanlıurfa'nın yeni sosyal yaşam merkezi ve buluşma noktası olacak.

Geniş sosyal alan olanakları ile aktif bir kamusal mekân kompleksi olarak tasarlanan Novada Park Şanlıurfa; canlı, çekici, doğal ve prestijli bir kent parkı olarak şehrin sosyal ve kültürel yaşamına renk getirecek. Binlerce bitki, çiçek ve ağacın bulunduğu park bölgesi içerisinde çeşitli tema park alanları, oyun ve eğlence alanları, dini tesis ile otopark alanlarına yer veren proje ile Şanlıurfa halkının ve ziyaretçilerin sosyal ve kültürel yaşamıyla bütünleşecek. Türkiye’de daha önce yapılmamış bir konseptle Turkmall tarafından yeniden düzenlenecek olan park etrafında; mağazalar, restoranlar ve kafeler oluşturulurken, eğlence ve oyun alanlarının yanı sıra kültür-sanat etkinlikleri de şehir hayatına renk katacak.

Doğanın içinde bir yaşam merkezi

Bulunduğu bölge ve şehrin coğrafi konuma ve hedef kitlesinin beklentilerine, alışveriş ve yaşam alışkanlıklarına göre tasarlanan Novada Park Şanlıurfa, bina cephelerinde ve kolonlarında kullanılan şehrin özel Urfa taşı ve zemin alanlarına döşenmiş seramik ve doğal taş detaylarıyla dikkat çekiyor. Projenin cephelerinde kullanılan kemerler modern mimari ile birleştirilirken, mimari konseptin çıkış noktası ‘Şanlıurfa Sokakları’ olarak öne çıkıyor.

Novada Park’ın 11 Nisan Şehir Parkı ile bütünleşik olarak tasarlanan açık konsepti, doğal iklimlendirme ve doğal ışıklandırma konularında maksimum yarar sağlarken, projenin peyzajında bölgesel özellikleri öne çıkarıyor. Yapılan peyzaj çalışmaları sonucunda, şu anda yaklaşık 1.000 adet ağaca ev sahipliği yapan Novada Park’ın açık alanı, Şanlıurfa’nın endemik bitkilerinden olan Peygamber Çiçeği, Karacadağ Çiğdemi, Mezopotamya Sümbülü ve Tarla Sarmaşığı’ nın da yer aldığı çeşitli bitkilerle oluşturularak bulunduğu coğrafyanın renklerini yansıtacaktır. Novada Park, açık alanında 130.000 adet mevsim çiçeği ile 80.000 adet küçük bitki türlerini kapsayarak şehrin doğal güzelliklerini bir araya getiren yeni sosyal yaşam olanı olarak halkın buluşma noktası olacak.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2017, 13:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
SEDA
SEDA - 7 yıl Önce

EEEE NE ZAMAN AÇILACAKMIŞ

Ahmet
Ahmet - 7 yıl Önce

Ne zaman açılacak sabırsızlanıyorum

SIRADAKİ HABER

banner195