Title of a News Article

Ölü sayısı gittikçe artıyor...

Ölü sayısı gittikçe artıyor...
banner206
 Manisa'nın Soma ilçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağından, dün saat 15.30'da trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız patlamayla ilgili saat 02.00 sularında açıklama yaptı. Yıldız, "Şu ana kadar 151 işçi hayatını kaybetti. 1'i ağır 76 yaralı var. Kaza sırasında 787 işçi içerdeydi." dedi. Bakan 03.28'de kameraların karşısına çıkarak, "166 işçi hayatını kaybetti, 80 yaralı var 4'ü ağır. Ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz." dedi. En son açıklamasını 05.10'da yapan Yıldız ölü sayısını 201 olarak açıkladı. Ölü sayısının artması bekleniyor. "ENDİŞELERİMİZ DAHA DA ARTIYOR"

Her açıklamasında hayatını kaybedenlerin sayısını arttıran Bakan Yıldız, Sabah 05.00'te verdiği bilgide ölü sayısını 201, yaralı sayısını da 80 olarak açıkladı. 80 yaralı arasında kurtarma çalışmaları için madene inip dumandan etkilenen kurtarma ekiplerinden de kişilerin bulunduğu belirtildi. Endişelerinin daha da arttığını belirten Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

"Bizim endişemizi daha da artıracak bir durumdur bu. Daha da zorlanacağımız bir durum olabiilir. Daha kritik bir döneme giriyoruz, daha kritik bir noktaya gidiyoruz. Çalışmalara ara verilmedi, ancak zaman ilerledikçe daha da hızlı bir şekilde olumsuzluğa gidiyor. Endişemiz ondan. Şu anda 430 kişi kurtarma çalışmasında bulunuyor.

"İHMAL VARSA KAYITSIZ KALAMAYIZ"

İhmal varsa hiçbir yerde kayıtsız kalmadığımız gibi buna da kayıtsız kalmayız ama bu bu gecenin gündemi bu değil. Bu sabahın gündemi değil. Tek bir şeye fokuslandık, o arkadaşlarımız sağ olarak kurtarılması. İdari ve adli ne varsa zaten o yapılır."

Personel listesi üzerinde çalışma yapıldığını, adli tıp kurumu ve savcılıkla görüştüklerini, hukuki işlemlerin hızlı şekilde yürütülmesi için uğraş verdiklerini aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

"Sayı endişe ettiğimiz noktaya doğru gidiyor. Yarının hazırlıklarını, organizasyonu da bir yandan yapmamız gerekiyor. Cenaze işlemleriyle ilgili bir boşluk olmaması için çalışmamız lazım. Bakan yardımcısı, milletvekili arkadaşlarımızla görev dağılımı yaptık, yüreğimizde büyük bir acıyla bunları yapıyoruz. Herkesin bulunduğu ilçede köyde toprağa verilmesi daha doğru görünüyor."

Bakan Yıldız, soru üzerine madeni işleten şirketin yetkilileriyle görüştüğünü de bildirdi.

"YANIK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Ölen madencileri teşhisiyle ilgili olarak da Bakan Yıldız, grizu ve darbe olmadığını belirterek, "Yanık söz konusu değil. İşçi kardeşlerimiz karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle şehit oldular. Hastanelere ve belli morglara kaldırmış bulunuyoruz" diye konuştu.

CESETLER KAVUN DEPOSUNDA

Patlamada ölenlerin cesetleri, Kırkağaç ilçesinde bulunan kavun saklama deposuna konuldu. Soğuk hava deposuna, ayrıca iki de soğuk hava tertibatlı TIR gönderildi. Cenaze taşıyan onlarca ambulansın giriş çıkış yaptığı soğuk hava deposunda başta İzmir ve Manisa olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda savcının da kimlik tespiti, inceleme yaptığı bildirildi. Madenci ailelerinden bazıları da soğuk hava deposuna gitti.

BELEDİYE BAŞKANI "157 ÖLÜ VAR" DEMİŞTİ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, saat 00.00'te yaptığı açıklamada Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait ocakta bugün meydana gelen faciada, resmi olmayan bilgilere göre 157 madencinin yaşamını yitirdiğini, 75 yaralının bulunduğunu öğrendiğini açıklamıştı.

AFAD'A GÖRE 17 ÖLÜ

AFAD en son yaptığı açıklamada, 17 ölü olduğu 11 kişinin yaralı olduğunu 200'den fazla kişininde kurtarılmayı beklediğini açıklamıştı.

20 İŞÇİ ÇIKARILDI

Kazanın olduğu maden ocağında yapılan kurtarma çalışmaları devam ederken saat 21.00 sıralarında ocaktan 20 kadar işçi yaralı ve dumandan etkilenmiş olarak çıkarıldı. Kurtarılan işçiler, Soma Devlet Hastanesi'ne ambulanslarla sevk edildi. Kurtarılan işçilerin yangına ocağın giriş bölümlerinde yakalandığı belirtildi.

FACİADAN SONRA YAŞANANLAR...

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, ilçedeki özel bir madende elektrik trafosunda çıkan yangın sonucu madenin içinde bulunan 200-300 kadar işçinin yerin 2 kilometre altında mahsur kaldığını, hastaneye kaldırılan 20 işçiden 3'ünün hayatını kaybettiğini söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195