Title of a News Article

Tehlike kapıda!

Tehlike kapıda!
banner206

Maşuk'ta geçtiğimiz günlerde yıldırımın düşmesi sonucu bir bölümü yıkılan cami minaresinin rüzgarda sallandığını belirten çevre sakinleri yetkililerden yardım bekliyor. 

Karaköprü Maşuk bölgesinde geçtiğimiz günlerde yıldırım düşmesi sonucu parçalanan cami minaresi tehlike saçmaya devam ediyor.

Akşam saatlerinde meydana gelen ve parçalanması ile çevre sitelere taş ve tuğla yığınlarının saçıldığı olayda maddi hasar oluştu. Caminin hemen yanındaki site trafosunun üst panelini parçalayan taş yığınları, çocuk oyun analarına da zarar verdi. Şans eseri sonucu kimsenin yaralamadığı olayda tehlike de devam ediyor. 

MİNARE RÜZGARDA SALLANIYOR

Çevre sakinleri rüzgarda minarenin geri kalan kısmının yalpalandığını belirterek yetkililerin konu ile ilgili acil çözüm bulmasını istedi. Minarenin olası bir şekilde devrilmesi sonucu hanelere zarar gelebileceğini belirten çevre sakinleri korku içerisinde olduklarını ifade etti. 

"CAN KAYBI YAŞANABİLİR"

Cami çevresinde ikamet eden vatandaşlardan Celil Telli, olası bir kendiliğinden yıkım sonucunda can kayıplarının yaşanabileceğini ve tehlikenin devam ettiğini söyledi. Sosyal medyada olayla ilgili haberlere yorum yapan Celil Telli, projede 1 minarenin yer aldığını ancak uygulamada 2 minarenin yapıldığını belirtti. Telli uyarısında "Üstad projede 1 minare, proje dışı iki minare yapılmış, binaların kanuni çekme payları dikkate alınmamış ve halende minare sallanıyor tehlike arz ediyor . inşallah yetkililer biran önce önlem alır aksi takdirde can kaybına neden olabilir" diye ekledi.

URFASTAR 

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2022, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195