Title of a News Article

Tuna çifti Onları yanlız bırakmadılar

.

Tuna çifti Onları yanlız bırakmadılar
banner206
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve Eşi Pervin Tuna Engelli vatandaşların en mutlu günlerinde onları yanlız bırakmadılar.
'3 Aralık Dünya Engelliler Günü' Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Rabia Meydanında bir araya gelen engelli vatandaşlar, önce davul ve zurna eşliğinde halay çekti ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aysel Göncü'nün de aralarında bulunduğu protokol üyeleri kalabalıkla birlikte kortej yürüyüşüne katıldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı ve Büyükşehir Belediyesi önünde son bulan kortej yürüyüşünde vatandaşlar engellilere alkışlarıyla destek verdi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Engelli vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek adına bir çok çalışmaya imza atıldığına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, “Engelli kardeşlerimizin Engelliler Günü'nü kutluyorum. Engelliler Koordinasyon Merkezinde engellilerin ihtiyacını karşılayacak bir merkeze sahibiz ve burada engellilere yönelik eğitim ve kurslar düzenleniyor. Engelli kardeşlerimizin artık bir evi var" dedi.

Bedensel Engelliler Dernek Başkanı İbrahim Tapışık ise "Engelli bireylerin sadece 3 Aralık'ta değil her zaman hatırlanılması gerekiyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesinin her zaman vermiş olduğu destek dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Düzenlenen programın ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelli vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için kurulan ve Türkiye'nin nadir merkezlerinden biri olan Engelli Koordinasyon Merkezine geçildi.

Engelli vatandaşların el emeği göz nuru yapmış olduğu el işi serginin açılışını, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve Eşi Pervin Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aysel Göncü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi ve çok sayıda vatandaşla birlikte gerçekleştirildi.

Burada yapılan eserleri inceleyen protokol ardından Tekerlekli sandalye dağıtım törenine geçildi. Programda maddi durumu iyi olmayan engelli 11 vatandaşa tekerlekli sandalyeleri dağıtıldı.

Ardından Engelli Koordinasyon Merkezinde bulunan Konferans salonuna geçen heyet down sendromlu çocukların gösterilerini izledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin kurmuş olduğu Büyükşehir Belediyesi DAMA Gurubunun birbirinden güzel müziklerine eşlik eden heyet ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

VALİ TUNA, "ENGELLİ BİREYLERİN GÜZEL BİR TESİSİ VAR"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalık ve bilinçliliği arttırmak adına çok önemli bir gün olduğunu belirten Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, "Hükümetimiz tarafından engelli bireylere yönelik verilen haklar, onların pisikolojik yönden gelişimine büyük bir katkı sağlıyor. Yerel yönetimler olarak Engelli bireylerin her türlü desteklenmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz güzel bir çalışmaya imza atarak 10 bin metrekare açık, 4 bin metrekare kapalı alan olan Engelli Koordinasyon merkezi toplam 29 derslik içinde kapalı spor salonu, konferans salonu ve yüzme havuzu bulunan bu merkezi engelli vatandaşlara kazandırdığı için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum, hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

BAŞKAN VEKİLİ GÖNCÜ, "ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN ARTIK BİR EVİ VAR"

Engelli vatandaşların hayatın tüm alanında varlık göstermeleri için toplumuza büyük bir görev düştüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aysel Göncü ise, " Son yıllarda Hükümetimizin vermiş olduğu desteklerle engelli bireylerin yaşama tutunması olumlu sonuçlar veriyor. Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için küçük, büyük herkesimin yapabileceği pek şey mevcut. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz üstüne düşenden fazlasını yaparak Engelli Koordinasyon merkezini halkımızın hizmetine sunarak engelli bireylerimize bir ev yapmıştır' dedi.

Engelli Koordinasyon merkezindeki etkinlikler gün içerisinde devam etti.




Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2016, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195