Title of a News Article

Urfa'da Acem Aşireti flaş karar aldı!

Urfa'da Acem Aşireti flaş karar aldı!
banner206

Şanlıurfa'da, geçtiğimiz günlerde nişan töreninde silahla başından vurularak ağır yaralanan Dilek Doğantürk'ün yaşam mücadelesi sürüyor. Bölgede düğün törenlerinde sıkılan silahlardan dolayı birçok insan hayatını kaybetmiş ve halen bu durumdan vazgeçilememiştir.

Güneydoğu Anadolu bölgesinin tanınan aşiretlerinden Acem Aşireti üyeleri dün akşam bir araya gelerek flaş bir karar aldılar ve bu saatten sonra kendi aşiretlerinde yapılacak olan düğünlerde kesinlikle silah kullanılmayacağını belirttiler.

AHFEZ Acem Derneği çatısı altında bir araya gelen aşiret üyeleri adına konuşan Nedim Güzelakçakaya, 'Öncelikle Dilek kızımıza Allah'tan şifa diliyoruz. Bölgemizde yaşanan bu tür olaylar hepimizi derinden üzüyor. Bugün burada akrabalarımızla bir araya geldik ve önemli bir karar aldık. Artık en mutlu olduğumuz düğünlerimizde silah sıkmayacağız. Gençlerin, mutlu gününü hüzne çevirmeye hiç kimsenin hakkı yok. Dilek kızımız bizim kızımız da olabilirdi, bizlerde elbette ki çocuklarımızın bu mutlu günlerini göreceğiz. Artık silaha harcanan parayı evlenecek olan çiftlere harcayacağız. Havaya sıkılan her mermi boşa sıkılıyor ve kontrolden çıktığı vakit can alıyor. Bu nedenle bugün burada toplanmamızın nedeni çok önemli. Acem aşireti üyelerimiz olan akrabalarımız ile birlikte Artık silaha hayır diyoruz. Buradan diğer tüm aşiret mensuplarına ve ailelere de çağrıda bulunuyoruz, artık silah sıkmayın. Bitsin artık cahillik, gençlere köstek yerine destek olma vaktidir. Bu duygu düşüncelerle herkese saygılarımızı sunarız' ifadelerini kullandı.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2021, 15:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
takipçi
takipçi - 2 yıl Önce

len bırakın bu aşiretçilik ayaklarını... dernek kurun, vakıf kurun... konfederasyon olun.. kooperatif kurun... adam akkıllı bir siyasi parti kurun... aşiretçilik geri kalmış toplumlarda oluyor malesef..

Ömer şeker İzmir
Ömer şeker İzmir - 2 yıl Önce

Acem aşiretinin bir üyesi olarak alınan karara çok mutlu oldum nedim beye çok teşekkürler diğer aşiretlerinde aynı kararı alması dileğiyle

Kemal guzelakcakaya
Kemal guzelakcakaya - 2 yıl Önce

Geçde olsa çok iyi bir karar insalah her aşiret uyar hayırlı bir karar

Mahmut karagözlü
Mahmut karagözlü - 2 yıl Önce

Aldığınız kararları destekliyorum tsk

SIRADAKİ HABER

banner195