Title of a News Article

Urfa Kudüs Şairini anıyor...

.

Urfa Kudüs Şairini anıyor...
banner206

 Memur-Sen konfederasyonu kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan vefatının 15. Yılında anılıyor. Kudüs Şairi olarak bilinen merhum Mehmet Akif İnan memleketi Şanlıurfa da çeşitli etkinliklerle anıldı. Önce Kabristanı başında anınan İnan için daha sonra bir panel gerçekleşti. Mozaik Avm de gerçekleşen anma gecesine Vali izzettin Küçük BŞB Celalettin Güvenç Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Eyyübiye Belediye başkanı Mehmet Ekinci,Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, M.Akif İnan'ın kardeşi Dr.Ahmet İnan ve cok sayıda bürokrat ile davetliler katıldı.

KONUŞMACILAR İNAN'ı öVDULER



Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Eğer biz bu iç sorunumuzu kendimiz çözmezsek, terörden beslenenlerin, silah tüccarları, emperyalistler ve siyonistler olduğu gerçeğini kavramazsak, İslam birliğini kurup kardeşliğimizi tesis etmezsek ağlamaya devam ederiz" "Kudüs Şairi" olarak bilinen Memur-Sen'in kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan, ölümün 15'inci yıl dönümünde anıldı.Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İnan için Şanlıurfa Belediye Konferans ve Nikah Salonu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, İnan'ın ülke ve insanlık için önemli bir değer olduğunu söyledi.İnan'ın davasına sahip çıktıklarını ve emanetini sonsuza kadar koruyacaklarını vurgulayan Gündoğdu, şöyle devam etti: "Akif ağabey icraatlarıyla günümüzde de yaşıyor. Mehmet Akif İnan'ı anmak çığır açanları anmaktır. Camia olarak merhum Erbakan hocamız partiyi ilk kurduğu zaman bu camia 'İslam'da parti var mı'yı nasıl tartışmışsa, Akif ağabey de 1992'de sendikayı kurduğunda sorulan ilk soru 'İslam'da sendika var mı' sorusuydu, bu iki çığır açıcının, öncünün farkı buradadır. Bu kurduğu sendika, konfederasyon ve attığı temellerle bugüne yön vermeye Akif ağabey devam ediyor." - Cözüm süreciÇözüm sürecinin önemine vurgu yapan Gündoğdu, Akil İnsanlar Heyeti ile gittikleri her yerde bazı çevrelerce ötekileştirilen Aleviler, Kürtler ve başörtülü kesimlerle karşılaştıklarını ve taleplerini dinlediklerini söyledi.Çözüm sürecinde önemli atımlar atıldığını ancak birilerinin Kobani bahanesiyle ülke genelinde şiddet olaylarını gerçekleştirmesinin talihsiz bir durum olduğunu vurgulayan Gündoğdu, şunları kaydetti: "Dün devletin ötekileştirdiğini, devlet beriki yapmak için çok önemli adımlar atmışken 6,7,8 Ekim olaylarında 'Türklük adına biz ötekileştiriliyoruz, Kürtlerin hakkını biz koruruz' diye kurulmuş yapılanmaların, Kürt'ün Kürt'e zulmünü içselleştirdiği bir iş kazasını da beraberinde yaşadık. Onun için altını çizerek söylüyorum bu milletin kurtuluşu ebedi kardeşliğindedir. 6,7 Ekim olayları iş kazasıdır, savaş kolaydır, barış ise zordur. Eğer biz bu iç sorunumuzu kendimiz çözmezsek, terörden beslenenlerin, silah tüccarları, emperyalistler ve siyonistler olduğu gerçeğini kavramazsak, ülkemizde ve bölgemizde sıkıntı olduğunda BM'yi ve batıyı suçlamaya devam edersek, BM'den evrensel insan hakları adına medet ummanın ölü gözünden yaş beklemek gerçeğini görmezsek İslam Birliği'ni kurup kardeşliğimizi tesis etmezsek ağlamaya gözyaşı dökmeye devam ederiz. Buna hakkımız yok."Gündoğdu, anma etkinlikleri kapsamında 9-10 Ocak tarihlerinde Ankara Başkent Öğretmenevi'nde İnan'ı tanıyanların konuşmacı olarak katılacağı bir sempozyum düzenleneceklerini sözlerine ekledi.

Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük de İnan'ın Türkiye'nin yetiştirdiği önemli değerlerden biri ve fikirlerinin insanlık için çok kıymetli olduğunu dile getirdi.Mehmet Akif İnan'ın kardeşi Ahmet İnan ise ağabeyinin şiirlerini okuyarak hatıralarını anlattı.
Etkinliğe Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,Memur-Sen il Başkanı İbrahim Çoşkun  Dr.Ahmet İnan birer konuşma yaptılar.
"Mescid-i Aksa" şiiri dolayısıyla "Kudüs" şairi olarak da anılan Memur-Sen'in kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan, 2000 yılında memleketi Şanlıurfa'da vefat etmişti. 




Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 01:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195