Title of a News Article

Urfa Terörü lanetledi...

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde terör örgütü PKK tarafından sivillere yönelik düzenlenen saldırıyı lanetlemek için Şanlıurfa'da yürüyüş düzenlendi.


Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde terör örgütü PKK tarafından sivil aracın geçişi sırasında önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 7 kişi şehit olurken, 9 kişi ise yaralanmıştı. Terör saldırısını lanetlemek için tüm yurtta eş zamanlı 'Teröre Lanet' yürüyüşleri düzenlendi. Bu adreslerden birisi de Şanlıurfa oldu .

Urfa'da Sivil Dayanışma İnsiyatifi tarafından organize edilen yürüyüş, Dergah camisi önünde başladı ve Binlerce vatandaşın katılımıyla yürüyüş, gerçekleşti. Tekbir, salavat, Teröre lanet söylemleri ile süren kardeşlik yürüyüşü ile terör örgütlerine resmen gözdağı verildi. Yürüyüşte " PKK Kürtlerin temsilcisi" değil pankartı dikkatleri çekti. Ellerinde bayraklarla yürüyen vatandaşlar "Şehitler ölmez, Vatan bölünmez" sloganlarını attı. Yürüyüş esnasında esnafta korteje katılım sağladı.

Teröre lanet yürüyüşüne Vali Abdullah Erin , Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Tugay komutanı Tuğ Oktay Ağbuba, Jandarma il komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Milletvekileri Av.Ibrahim Halil Yıldız, Ahmet Akay, AK Parti Şanlıurfa il Başkanı Bahattin Yıldız, MHP Şanlıurfa il Başkanı Mahmut Güneş, Belediye başkanları Mehmet Kuş, Mehmet Canpolat, Şehit Aileleri dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Ak parti Haliliye ilçe Başkanı Süleyman Aksu ve STK temsilcileri, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldılar.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2019, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195