Title of a News Article

Urfa'dan Edirne'ye kadar geçerli olacak

Urfa'dan Edirne'ye kadar geçerli olacak
banner206

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, otoyollarda hız sınırında yapılacak olan yeni düzenlemeyi duyurdu. Soylu, otoyollarda hız sınırının artırılması üzerine başlatılan yeni çalışmanın ayrıntılarını paylaştı. Bakan Soylu, yaptığı açıklamasında, otoyollarda yeni hız sınırı düzenlemesi 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Peki bu ne demek oluyor? Bundan böyle, artık 120 km olan hız sınırı 140 km'ye çıkmış olacak. İdari yaptırım sınırı ise 154 km'ye yükselecek. Bu durum Türkiye'nin dört bir yanında uygulanacak ve Şanlıurfa'dan Edirne'ye kadar olan tüm otoyollarında 1 Temmuz itibariyle hız sınırı 140 km olacak.

thumbs_b_c_bb7ab6e8ed742372a21584d59e518661

"BİRAZ DAHA ARTIRIYORUZ"

TGRT Haber canlı yayınında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakan Süleyman Soylu hız sınırı çalışmasıyla ilgili şunları söyledi;

"Bir çalışmayı buradan söylemek isterim. Vatandaşımızın da bayramlarda bize 'Hâlâ 120 km sürat var' diye söylediği bir çalışma. Cumhurbaşkanımıza arz ettiğimizde 'Buna devam edin' dedi. İçişleri bakanının kanunun verdiği yetki çerçevesinde hız limitlerini yüzde 20 artırabilme imkanı var. Burada bizim gözlediğimiz standart karayollarının standardıdır. İnşallah 1 Temmuz itibarıyla böyle bir çalışma yapmaya çalışıyoruz. Ulaştırma bakanımızla da görüştük. Onlar da bize standartlarının ilgili yollarda bunu karşılayabileceğini belirttiler. Biz de hız limitlerini biraz daha artırıyoruz."

YENİ HIZ SINIRI NERELERDE GEÇERLİ VE VE SINIRLARI NE KADAR?

"Şu anda otoyollarda ve otobanlarda 132 km. Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışıyoruz. Bunu 1 Temmuz'a yetiştirme gayretinde olacağız. 120 km sınırı 140 km'ye, yani 20 km'lik opsiyonumuzun tamamını orada kullanacağız.' diyen Bakan Soylu, "İdari yaptırım yani ceza sınırı da 154 km. 154 km hız yapabilecekler ama bu 154 km hız yapsınlar demek değildir. Kuzey Marmara Otobanı, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Ankara-Niğde Otoyolu. Bu üçünün standartları bunu kaldırabilecek seviyede. "Şanlıurfa'dan başlayıp Edirne'ye kadar giden bir Anadolu otoyolumuz var. Arada bir Niğde istikameti var. Bu Ankara-Niğde istikametine çıkardığımız istikamet hariç hepsinde de 10 km daha yükseltiyoruz, 130 km'ye çıkartıyoruz. İdari yaptırım sınırını da 143 km'ye çıkartıyoruz. İnşallah 1 Temmuz'a kadar bu çalışmayı yetiştirip 1 Temmuz'dan itibaren buna ait bir çalışma ortaya koyacağız." dedi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2022, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195