Title of a News Article

Urfalı bürokratlar hemşehrilerine sahip çıkıyor

Urfalı bürokratlar hemşehrilerine sahip çıkıyor
banner206
Türkiye'nin en fazla tarım işçisi olarak kayda geçen Şanlıurfalı ırgatçılar zor şartlarda çalışmaya devam ediyorlar. Üretimin olduğu her tarlada Urfalı tarım işçisine rastlamak mümkün. 

Sadece Aksaray genelinde yaklaşık 5 bin Urfalı mevsimlik işçisi bulunuyor. Aksaray' da  SGK il Müdürü Urfalı Bürokrat Bilal Akgün ve İş Kurumu İl Müdürü Urfalu Mahmut Akkuş, kazıcıktol köyünde bulunan 1500 mevsimlik işçisini ziyaret ederek çavuşlarla görüştü sorunlarını dinledi. 

Bayramdan öncede Aksaray’da kaza geçiren Bozova'da ikamet eden Dağ ailesi ve Viranşehir de ikamet eden Taş ailesini hastenede ziyaret ederek hastene yetkileriyle ambulans ve tedavi konusunda gerekli kolaylıkları sağlamaları konusunda iletişime geçen Urfalı bürokrat Akgün, takdir topladı. 

Şeker pancarı, ayçiçeği, yonca ve sarımsak işlerinde çalışan mevsimlik işçilerin sorunlarını, barınma, altyapı, su gibi konuları görüşmek ve bu konuda yardımcı olmak üzere Aksaray Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Akgün ve Aksaray çalışma ve iş kurumu Mahmut Akkuş Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile birlikte mevsimlik işçiler sık sık ziyaret ediliyor.

Urfalı yüzlerce tarım işçisi, ülke genelinde perişan durumda ve günlük 50 TL yevmiye ile çalışan ırgatçı urfalılar, geçmişte bize söz veren siyasetçiler nerde diye soru sordular. 

Her yıl yaklaşık 5000 Urfalı geçici mevsimlik işçi olarak Aksaray ve bölge illerine çalışmaya gidiyor. 


Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2018, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195