Title of a News Article

Vatandaş bu durumdan şikayetçi...

Vatandaş bu durumdan şikayetçi...
banner206

İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan gece bekçileriyle ilgili Urfa'da flaş bir karar alındı. Saatleri değişen bekçilerin bu durumu tepkilere neden oldu. Hırsızlık olaylarının yaşandığı geç saatlerde artık bekçiler görev yapmayacak, peki nerede kaldı bekçinin bekçiliği!

Akşam saat 22:00 ile 06:00 arası yaya bir şekilde cadde ve sokaklarda dolaşarak olası hırsızlık olaylarına karşı hırsızlara adeta gözdağı veren gece bekçileri artık mesaisini daha erken bitirecek. Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan karar ile bekçiler için yeni bir düzenlemeye gidildi. Akşam saatlerinden sabah kadar çalışan bekçiler bundan böyle 17:00 ile 01:00 saatlerinde arasında çalışacak. Son bir kaç gündür de bu uygulamaya geçilmiş durumda.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Valiliği oluru ile Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde görev yapan bekçiler için İl Emniyet Müdürlüğüne yeni saat düzenlemesiyle ilgili yazı gönderildi.

Gönderilen yazıda, 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren çarşı ve mahalle bekçilerinin 7245 sayılı kanunun 12. maddesi uyarınca 17:00-01:00 saatlerinde arasında Valilik olurunca çalışmaları uygun görülmüştür' denildiği öğrenildi.

BEKÇİLERİ GÜNDÜZ VAKTİ GÖRENLER ŞAŞIRIYOR

Şanlıurfa'da da, yüzlerce bekçi görev başında. Gece geç saatlerde görülmeye alışılan bekçiler, artık saat 17:00'da mesaiye başlayıp sokağa inmeye başlıyor. 'Neden erkenden çıkmışlar' sorusu kafalarda soru işareti bıraksa da yeni düzenlemeden dolayı olduğu öğrenilince tepki vermeden geçemiyorlar. Metin K., ismindeki bir vatandaş, bekçilere neden bu saatte dışarıdasınız sorusuna, 'saatlerimiz değişti' yanıtı aldığını ifade ederek, bu yanlış bir uygulama, biz bekçileri gece görmeye, görmesek bile sokakta olduklarına güvenen insanlarız. Alınan bu karar yanlıştır, Zaten polislerimiz de gündüz vakti hep sokaktalar, bekçilerimizin asıl görevi gece sokakta olmalarıdır. Yetkililerden rica ediyoruz, bizler onlara gece güvenip rahatça başımızı yastığa koyuyoruz. Onlarda insan evet, lakin saatlerin değişmesi hırsızlık olaylarının artmasına neden olacak. Daha çok bekçi alımı yapılacak. Vardiyeli bir şekilde çalışmaları düşünülebilir.' dedi. 

HIRSIZLARA GÜN DOĞDU!

Yıllardır bilinen ve alışagelmiş bir hal alan gece bekçilerini artık gece geç saatlerde sokakta görmek mümkün olmayacak. Bir nebze de olsa özellikle de yaşanan hırsızlık olaylarının azalmasında ciddi bir etkisi olan gece bekçileri, artık mesaiye erken başlayıp erken bitiriyorlar. Kollu kuvvetleri polisler arabalarıyla ana güzergahlarda çoğu zaman devriye atarken, bekçilerde adeta adım atmadık yer bırakmıyor. Saatlerin değişip öne alınması bu durumda en çok hırsızların işine yaradı. Bekçilerin yeni saat düzenlemesinde vatandaşlar halen ayakta ve uyumamış bir vaziyette oluyor. Hırsızların ise evlere girebilmek için beklediği zaman aralığı ne yazık ki sabaha karşı olan saatler.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2021, 15:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsimyok
İsimyok - 3 yıl Önce

Daha düne kadar bekçiler hakkında atıp tutuyordunuz şimdi yapılan habere bak

İbo
İbo - 3 yıl Önce

Bu durumda bekçiler hırsızlar için değil

SIRADAKİ HABER

banner195