Title of a News Article

Yavuz, Sarıkamış şehitlerini andı

Yavuz, Sarıkamış şehitlerini andı
banner206

Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Sarıkamış Harekâtının 108’inci yılında tüm şehitleri rahmetle anarak, “Allahuekber Dağları’nda binlerce kahramanımızı şehit eden o soğuk, bugün bizlerin kalbini derinden yakmaya devam ediyor.

Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Sarıkamış Harekâtının 108’inci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yavuz’ın mesajı şöyle: “108 yıl önce vatanını ve mukaddesatını müdafaa için Sarıkamış’ta şahadete koşan kahramanlarımızı yâd ettiğimiz önemli bir gündeyiz. Tarihimizin her dönemi, şanlı ecdadımızın destansı mücadelelerine sahne olmuştur. Asırlar boyu şehitlerimizin ve gazilerimizin varlığıyla müşerref olan bu topraklar, hiçbir zorluğa aldırmadan vatanı için şahadete koşan milyonlarca kahramanın destanlarıyla doludur.

Birinci Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesinde gerçekleşen Sarıkamış Harekâtı da yüreğinde harmanlanan sarsılmaz inancıyla, vatanı için, bayrağı için dondurucu soğuğa aldırmadan fedakârca mücadele eden Mehmetçiğin destanına dönüşmüştür. Allahuekber Dağları’nda binlerce kahramanımızı şehit eden o soğuk, bugün bizlerin kalbini derinden yakmaya devam ediyor. O gün şahadete yürüyen şehitlerimizin aziz hatıralarını ebediyen yaşatmaya devam edeceğiz inşallah. Sarıkamış Harekâtı’nın 108’inci yılı vesilesiyle Sarıkamış şehitlerimiz başta olma üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195