Title of a News Article

Zorla evlendirilmek isteniyordu

Zorla evlendirilmek isteniyordu
banner206
Babası evlendirmek isteyince çatıya çıkıp intihara kalkışan Şanlıurfalı genç kızın "Beni duyun, sesimi duyun. Evlenmek değil üniversiteye gitmek istiyorum. Bir hayatım olsun istiyorum" sözleri duyarsız kalmayan Eyyübiye Belediyesi genç kıza yardım eli uzattı.

Şanlıurfa özel güvenlik görevlisi sınavını kazanamayınca babası tarafından evlendirilmek istendiği iddia edilen Hatice Avcı (20), 5 Aralık'ta çatıya çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Yaklaşık yarım saat süren çaba sonunda ikna olan genç kız elindeki bıçağı attı ve ardından polisler tarafından çatıdan indirildi.

Olayın ardından Gazete Habertürk'ten Ümran Avcı'ya konuşan genç kız "Hayat burada çok zor. Paramız yok, doğru düzgün ne buzdolabı ne çamaşır makinesi var evde. Bırakın giyecek kıyafeti, yiyeceğimiz yok. Aç susuz yaşıyoruz. Daha doğrusu yaşayamıyoruz. O kadar zoruma gidiyor ki. Banyo da tuvalet de evin dışında. Zaten bir hayat yaşamıyoruz, üstüne bir de evlilik korkusu. Babam da kararsız. Bir bakıyorsun ‘Tamam oku’, sonra ‘Evleneceksin’ diyor. Okula gitmezsem mecbur evleneceğim. Bu korku beni bitirdi. Babama üniversite hayalimden bahsettim yine. ‘Beni kursa gönderin’ dedim. Bu yüzden tartışma çıktı. ‘Ne dershanesi, zaten para yok. Haftaya gelip isteyecekler seni’ dedi. 24 yaşında uzak bir akrabasıymış. Yüzünü bile görmedim adamın. ‘Evlenmem. Ben bir hayatım olsun istiyorum’ dedim. ‘1 hafta sonra evlendireceğim seni’ dedi. Biraz da dayak. Tokatladı. Korktum. Bıçağı aldığım gibi kaçıp gittim. Sonrasını biliyorsunuz zaten...” diyerek intihar sürecini anlattı.

 

"BENİ DUYUN" DEMİŞTİ

Okumak istediğini belirten genç kız adeta yalvarırcasına "“Beni duyun, sesimi duyun. Evlenmek değil üniversiteye gitmek istiyorum. Bir hayatım olsun istiyorum. Devletten yardım istiyorum. Kitap alacak, kursa gidecek yol param yok. Karnımı doyuracak yemeğim yok. Sonuç olarak yaşayacak bir hayatım yok!” diyerek yetkililere seslendi.

 

BELEDİYEDEN YARDIM

Konunun gündeme gelmesinin ardından Eyyübiye Belediyesi harekete geçti. 

Genç kızın yaşadığı Onikiler Mahallesi'ne giden belediye ekipleri evde yapılan incelemenin ardından evin tadilatını üstleneceklerini belirten belediye genç kıza da eğitim için destek sözü verdi.

AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195