Title of a News Article

Akçakale Belediyesi Hasta Yakınları Misafirhanesi Açılıyor

Akçakale Belediyesi Hasta Yakınları Misafirhanesi Açılıyor
banner206

Şanlıurfa'nın Akçakale Belediyesi,ilçe merkez ve kırsal mahallerden gelen hasta yakınlarının konaklama sorununu çözmek için çalışmalarını yürüttüğü  misafirhanenin yapım inşaatı tamamlandı

İmkanları bulunmadığı için hastane koridorları veya bahçelerinde sabahlayan hasta yakınlarının rahat bir ortamda konaklamaları amacıyla kadın ve erkek misafirhanesi büyük ölçüde tamamlanarak en kısa sürede hizmet vermeye başlayacaktır.Yapılan misafirhanede, hasta yakınları ve refakatçiler ücretsiz konaklayabilecek.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve iş adamı Hamit Ataman'ın girişimleri ile yaklaşık 6 ay önce yapımına başlanılan  "Akçakale Belediyesi Hasta Yakınları Misafirhanesi" Bina oturumu 400 M². içinde kadın ve erkek olmak üzere 2 adet misafirhane 1 adet salon 4 adet lavabo 2 adet engelli lavabosu 2 adet mutfak ve iki adet mescit bulunuyor. 

Akçakale Belediyesi Hasta Yakınları Misafirhanesi, İlçenin kırsal mahalleleri Suriyeli misafirler ve Harran İlçesinden gelen hasta yakınlarının rahat bir şekilde konaklayıp hastalarını bekleyeceği bir sosyal alan olarak hizmet verecek. Kadın ve erkekler için iki ayrı bölümden oluşan misafirhane, hasta yakınlarının tüm ihtiyaçlarına karşılık verebilecek şekilde tasarlandı. İlçe kırsalından gelen hasta yakınlarına Yazın serin Kışın sıcak bir ortamda hastalarını bekleme imkanını verecek olan tesis içerisinde kadın ve erkekler için oluşturulan ayrı bölümlerde duş, abdest alma yerlerinin yanı sıra hasta yakınları için yapılan dinlenme alanları, mescit ve mutfakla hizmet verecek. 

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan şükürler olsun ki insanlığa fayda sağlayacak bir projeyi daha bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyerek, şöyle devam etti."Akçakale Belediyesi olarak İnsan odaklı hizmetler ürettik ve üretmeye devam ediyoruz. Ayrım yapmadan, ayrıştırmadan insanların özellikle toplu olarak bulunduğu veya yaşadığı her alana hizmet götürme odaklı çalıştık. Bu gün şükürler olsun ki yine böyle bir projenin açılışına hazırlanıyoruz. İlçe kırsalından gelen hasta yakınlarını ve refakatçilerini bu alanda mağdur etmemek için böyle bir bina yaptık. Kadınlarımızın rahat edebilmeleri içinde iki bağımsız bölümden oluşturduk. Misafirhanemize gelen vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri, yemeklerini yiyebilecekleri, ibadetlerini yapabilecekleri ve rahat bir ortamda hastalarını bekleyebilecekleri bir sosyal alan oluşturduk. Çok kısa bir süre sonrada iç tefrişatını bitirerek inşallah ilçe halkının hizmetine sunmuş olacağız. Allah hayırlı ve uğurlu etsin.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2018, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195