Title of a News Article

Anlatacakları varmış...

Anlatacakları varmış...
banner206

Şanlıurfa'da, yarım asırdan fazladır tablada fıstık ve benzeri ürünler satarak geçimini sağlayan 93 yaşındaki Kahkeci lakaplı Mehmet Çalışan, fıstık tarlasını gittiğini duyduğu Zeynel Abidin Beyazgül'ü yanına çay içmeye davet ederek fıstıkla ilgili tüm bildiklerini anlatmak istiyor.

Mehmet Çalışkan, namıdiğer adıyla Kahkeci Mıhe. 93 yaşında ve tam 65 yıldır fıstık satıcılığı işiyle uğraşıyor. Bu iş sayesinde 8 çocuk büyütmüş ve halen şehrin göbeğinde seyyar tablasında fıstık satmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'nın tanıtımı için fıstık tarlasına giden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün haberini gören fıstık satıcısı Mehmet Çalışan, www.urfastar.com aracılığı ile nazik bir davette bulundu.

Uzun yıllar fıstık sattığı kadar fıstığın oluşumuyla da ilgilenen Çalışkan, Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ü eski yıkılan belediyenin karşısında bulunan mekanına davet etti. Fıstık tablası yanına gelmesi çağrısında bulunan Çalışkan, 'Zeynel Başkan gelsin fıstığın tarihçesini anlatayım' diyor.

BŞB Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün fıstık satıcısı Mehmet Çalışkan'ın bu kibar davetine icabet etmesi bekleniyor.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2021, 00:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195