Title of a News Article

Ayhan, Muhtarlarla buluştu

Ayhan, Muhtarlarla buluştu
banner206
 Şanlıurfa’nın Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, muhtarların demokrasinin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyledi. Ayhan, hizmet üretirken muhtarların görüş ve düşüncelerini her zaman dikkate alarak çalışmalarına yön verdiklerini kaydetti.

Ayhan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Öğretmenevinde muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya, Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, Cumhuriyet Başsavcısı Samet Can Acar, Emniyet Müdürü Şahaser Alaca, belediye meclis üyeleri de katıldı.


Muhtarların sorunlarını tek tek dinleyip notlar alan Ayhan, muhtarların belediye ile halk arasında köprü vazifesi gören çözüm ortakları olduğunu söyledi. Şeffaf belediyecilik anlayışıyla yürüttükleri çalışmalarında muhtarların düşünce ve yönlendirmelerine her zaman ihtiyaç duyduklarını aktaran Ayhan, muhtarların demokrasinin de vazgeçilmezlerinden olduğunu anlattı.


“Kapısını çalanlara gönüllerini açarlar”


Muhtarların halkın sorunlarını yakından takip edip çözüm için çaba harcadıklarını anlatan Ayhan, “Belediye binalarında en çok rastladığımız kişilerden biridir muhtarlar. Mahalledeki çukurdan kendilerini sorumlu tutar, asfaltsız yol kalmasın isterler. Fakir fukaranın ısınacağı kömürün, yiyeceği ekmeğin peşine düşerler. Onlar için sabahın nuru gecenin karanlığı önemli değildir. Kapısını çalanlara gönüllerini açarlar” dedi.


“Halk muhtarı yanında görmek ister”


Ayhan, şehirlerin gelişmesine ve büyümesine rağmen mahallelerde, özellikle kırsal kesimlerde halkın, sünnette, nişanda, düğünde, cenazede, hastalıkta yanında görmek istediği kişilerin genellikle muhtarlar olduğunu hatırlattı.


“Çözüm için çabalıyorlar”


Akçakale’deki 115 mahalle muhtarı ile sürekli irtibat halinde olduklarını anlatan Ayhan, onlardan gelen istekleri belediyenin imkanları ölçüsünde karşılama gayreti içinde olduklarına dikkat çekti.


Ayhan, “İletişim çağı olmasına rağmen ilçenin en ücra yerine bile ancak muhtarla irtibat halinde olursanız ulaşırsınız. Bugün kırsalda yaşayanların sorunları çözülüyorsa, bunda orada işini hakkıyla yerine getiren muhtarların büyük payı vardır” diye konuştu.


Ayhan, toplantıya katılan muhtarlara tek tek teşekkür ederek,çeşitli hediyeler verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195