Title of a News Article

Başkan Pınarbaşı, Birecik Halkıyla kucaklaşıyor

Başkan Pınarbaşı, Birecik Halkıyla kucaklaşıyor
banner206
Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediye Başkanı Av. Faruk Pınarbaşı, kentte gerçekleştirdiği gezi ve ziyaretlerle vatandaşların nabzını tutuyor. Pınarbaşı, hafta sonunu güneşin parlaklığı ve yeşilin bütün tonlarıyla kendisini hissettirdiği Fırat Nehri’nin görkemli manzarası kenarındaki Sahil Park’a akın eden halkla iç içe geçirdi.

 

Her fırsatta belediyenin yaptığı uygulamaları denetleyen Pınarbaşı, esnaf ziyareti, park, cadde ve sokaklarda halkın sorunlarını dinleyip, onların talep ve önerileri doğrultusunda adımlar atıyor. 


GAP’ın incisi Birecik El Sanatları Çarşısı’nı ziyaret eden Pınarbaşı, esnaflara “bir taleplerinin olup olmadığını” sordu. Gezi sırasında tespit ettiği eksikliklerin giderilmesi için belediye personeline talimatlar veren Av. Faruk Pınarbaşı, ailelerle bol bol fotoğraf çektirdi.

 

Parkta bir masada oturup esnaflarla sohbet edip kahve içen Başkan Pınarbaşı, hakkın beklentilerini ve önerilerini dinledi. Yediden yetmişe parkı dolduran ziyaretçilerin gösterdiği ilgiden mutluluk duyan Pınarbaşı, çevreden topladığı pozitif enerjiyle moral depoladı. Çocuklara olan ilgi ve sevgisi ile bilenen Pınarbaşı, onlarla da sohbet ettiği, çeşitli hediyelerle sevindirdi.

 

Keyifli bir hafta sonu geçiren Pınarbaşı, bugüne kadar vaat ettiği işleri yapmanın verdiği gönül rahatlığıyla halkın içinde gezdiğini kaydetti. Gezi ve ziyaretlerinde hem belediyenin yaptığı hizmetleri yerinde gördüğünü hem de insanların ihtiyaç ve tavsiyelerini dinleme fırsatı bulduğunu vurgulayan Pınarbaşı, “Şehrimizin hangi mahallesinde neye ihtiyaç duyuluyor? Vatandaşlarımızın bizden beklentileri neler? Bunları tespit edip, hizmet planlamasını ona göre yapıyoruz. Bizlere bu hizmetleri nasip eden Allah’a şükürler olsun. Tek amacımız milletimizin huzuru ve mutluluğudur. Biz bugüne kadar yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik, sözünü verdiğimiz her şeyi de yerine getirdik."dedi.

 

Başkan Pınarbaşı, coğrafi konumu, ülkenin su potansiyeli en yüksek ırmağı Fırat Nehri, zengin tarihi dokusu ve Türkiye’de sadece Birecik’te yaşayan Kelaynak kuşları ile ünlü ilçede hayata geçirdikleri projelerinin meyvelerini almaya başladıklarını söyledi. 

 

Birecik’in kültür gezileri çerçevesinde son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği bir merkez haline geldiğine dikkat çeken Pınarbaşı, kentin simgesi olan Kelaynaklar gibi sayıları gittikçe azalan Çizgili İshakkuşu, Birecik Kalesi ve yörede yetişen 400 çeşit endemik bitki varlığının tanıtımını daha fazla yaparak turizm hareketliliğini sürdüreceklerini dile getirdi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2018, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195