Title of a News Article

BOZOVA KAYMAKAMLIĞI YENİ LOGOSUNU BELİRLEDİ

BOZOVA KAYMAKAMLIĞI YENİ LOGOSUNU BELİRLEDİ
banner206

Bozova Kaymakamlığı tarafından başlatılan Bozova Kaymakamlığı Kurumsal Logo Çalışması Yarışması'nda mutlu sona ulaşıldı.

İnternet üzerinden yapılan yarışmaya 21 tasarımcı toplam 53 eserle katıldı. Yaklaşık 15 gün süren yarışma sonunda Şah-Mat kullanıcı adıyla katılan Hasan ERSÖZ isimli tasarımcının hazırladığı logo birinci oldu.

Bozova Kaymakamlığı için hazırlanan logoda bağımsızlığımızın sembolü olan hilal ve yıldız kullanıldı. Hilal üzerine estetik bir şekilde yerleştirilen Urfa Fıstığı ise, Bozova’nın Türkiye’deki fıstık üretiminde söz sahibi olduğunu göstermek amacıyla kullanıldı.

Logo içerisinde yer alan su görseli Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük barajı olan Atatürk Barajı'nı ve oluşturduğu baraj gölünü ifade ediyor. Su üzerindeki gizli ayrıntıda, Bozova’nın önemli geçim kaynağı olan pamuk yer alırken pamuğun iç kısmında yer alan taç yapraklar ise balık şeklinde betimlendi. Burada yer alan balıklar; hem Bozova baraj gölünde gerçekleştirilen balıkçılık faaliyetini hem de Şanlıurfa’da yer alan Balıklı Gölü simgelediğinden, Peygamberler Şehri Şanlıurfa’nın maneviyatını sembolize ediyor. Logo üzerinde kullanılan iki renkten; altın rengi Bozova’nın Şanlıurfa’nın parlayan yıldızı haline geldiğini ifade ederken, turkuaz rengi ise milli değerleri ifade ediyor.' Denildi.





Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195