Title of a News Article

Ekinci şehit aileleri ile iç içe (video)

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, şehit aileleri ve yakınlarıyla düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Şehitler sayesinde bu vatanda rahatça yaşadıklarını belirten Başkan Ekinci, “ Şehitlerimizi asla unutmayacağız ve aileleri ile yakınlarını da yalnız bırakmayacağız.” Dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, geleneksel iftar yemeklerinde şehit aileleri ve yakınlarıyla bir araya geldi. Özel bir mekanda gerçekleşen iftar yemeğine çok sayıda şehit ailesi ve yakını katıldı. Şehit aileleri ve yakınları ile yakından ilgilenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, çocuklarla da duygusal anlar yaşadı. Şehit aileleri ve yakınları için düzenlenen iftar programına; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eşi Ayşe Ekinci, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları Hacı Yaygın, İbrahim Kaymaz, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda şehit ailesi ve yakını katıldı. Şehitler sayesinde bu vatanda rahatça yaşadıklarını belirten Başkan Ekinci,” Bizler de sadece bugün değil her zaman onların yanında olacağız.” Dedi.

Şehit ailelerinin dik duruşlarının önünde saygıyla eğildiklerini dile getiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Bu akşam Eyyübiye ilçemizdeki şehit aileleri ile bir araya geldik iftar yemeğinde ve  hali ile duygulu anlar yaşandı. Mübarek bir zamandayız, mübarek günlerdeyiz. Tabi ki böyle günlerde bizim şehit ailelerimizi hatırlamamız gerekiyor, şehitlerimizi yad etmemiz gerekiyor. Tabi bu şehitlerimiz sayesinde bu vatanda rahat bir şekilde yaşıyoruz. Onlar canını feda ederek bu vatanı bizim için vatan olarak kılıyorlar, bizler bunun farkındayız. Geride kalanlar olarak bizlerde o şehitlerimizin yakınlarına tabi ki sahip çıkmamız gerekiyor. Evet bugün bir iftar yemeğinde beraberiz ama her zaman onlar ile beraber olduğumuzu ifade ediyoruz. Her türlü sıkıntılarında yanlarındayız. Bundan sonraki süreçte de inşallah Belediye olarak sosyal belediyeciliğin güzel bir örneği sayılan bu örnek ile beraber bunların sayısı inşallah daha da artacak. Buradaki aileler yakınlarını canlarını vermişlerdir. Tabi ki üzülüyorlardır. Diğer taraftan da tabi ki gururlu ailelerdir, o gurur ile yaşıyorlardır ve böyle gururlu insanları da ağırlamak bizi de gururlandırıyor. Ben bu vesile ile bütün şehitlerimize tekrardan Allahtan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Onların bu duruşunu ailelerin bu duruşunun önünde de saygı ile eğiliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz da programdan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti. Başkan Yavuz,”Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci’nin öncülüğünde Eyyübiye'de ikametgah eden şehit aileleri ile iftar yemeğinde bir araya geldik. Gerçekten şehit aileleri için Eyyübiye çok farklı bir yer. Gerçekten Eyyübiye İlçesinde olan Şehit ailelerimiz çok şanslı, sağ olsun başkanımız Eyyübiye'de şehit olduğu zaman ilk aileyi ziyaret edecek olan Belediye Başkanımızdır. Kendilerine ben Şehit ailelerim adına teşekkür ediyorum, diğer ilçelerimize de örnek olur diye düşünüyorum. “ şeklinde konuştu.

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hacı Yaygın ise,”Eyyübiye Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun. Hayatları ile bedel ödediler, sevdiklerini geride bıraktılar. Burada rahat yaşamamız için onurlu bir şekilde kalmamız için onlar ebediyete gittiler. Bizde bu  emanetlerine sahip çıkabilirsek ne mutlu bize. Tekrar başkanımıza teşekkür ediyoruz, mekanları cennet olsun. “dedi.

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı İbram Kaymaz ise şunları söyledi,” Bilindiği üzere Ülkenin her karışı şehit kanları ile sulanmış. Onların bize bıraktığı mirasları ailelerine değeri bir gün değil her gün göstermemiz gerekiyor. Böyle bir mübarek günde şehit ailelerini bizler ile buluşturan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye ayriyeten saygılarımızı sunar teşekkür ederim.” 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2017, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195