Title of a News Article

Eyüpoğlu, çiftçilere başvuru müjdesini verdi

Eyüpoğlu, çiftçilere başvuru müjdesini verdi
banner206

2016 Destekleme başvurusu için 31 Aralık’a kadar ek süre tanındı.

2016 yılı tarımsal destekleme başvuruları için 30 Haziran 2016 tarihinde sona eren destekleme başvuru süresi uzatıldı. TZOB ve ülke genelindeki ziraat odalarının talepleri üzerine sürenin uzatılması için yazılı ve şifahi girişimlerde bulunularak, 2016 destekleme başvuruları 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatıldı. Şanlıurfa Ziraat Odası başkanı Ahmet Eyyüpoğlu başvuru yapmayan çiftçilerin fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiği çağrısında bulundu.

 

2016 yılı destekleme başvuru tarihinin Ramazan ayına denk gelmesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör olayları nedeniyle çok sayıda çiftçinin belirlenen sürede başvurusunu yapamaması nedeniyle talep olumlu karşılanarak ek süre verildi.

 

Çiftçilere çağrıda bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu 2016 yılı destekleme başvurusunda bulunamayan çiftçilerin fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydederek, ek sürenin verilmesinde emeği geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’e ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a teşekkürlerini iletti.

 

Eyyüpoğlu, “30 Haziran’da başvuru süresi tamamlanan 2016 yılı destekleme başvuruları özellikle bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle sekteye uğramıştı ve çok sayıda çiftçimiz başvurusunu yapamamıştı. Çok şükür bakanlık gerekçeleri makul gördü ve 2016 yılı destekleme başvuruları için 31 Aralık tarihine kadar ek süre tanıdı. Talebimiz üzerine TZOB nezdinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na süre uzatımı yapılması için hem yazılı başvurular yaptıklarını hem de şifahi girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Eyyüpoğlu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’e ve Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.’ Dedi

 

Eyyüpoğlu devamda “Girişimlerimiz sonuç verdi. Karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında da yayınlandı. Yapılan değişiklik ile 30 Haziran 2016 tarihinde sona eren 2016 yılı ÇKS başvuru süresi, 31 Aralık 2016 tarihine kadar uzatılmıştır. Çiftçilerimizin 2016 yılı başvuru süresi devam eden desteklerden faydalanabilmeleri için son günü beklenmeden 31 Aralık 2016 tarihine kadar Tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.” Bilgisini verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2016, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142